Επιδημία τυφοειδούς πυρετού μεταξύ στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Χερσώνα

973
GENICHESK, 15 Ιουνίου – RIA Novosti. Μια επιδημία τυφοειδούς πυρετού ξεκίνησε μεταξύ του ουκρανικού στρατού στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Χερσώνα, ανέφερε το RIA Novosti στο φιλορωσικό υπόγειο της Χερσώνας.

«Στις 10 Ιουνίου, μεταξύ του προσωπικού των μονάδων του ουκρανικού στρατού που σταθμεύουν στη Χερσώνα και την περιοχή, κυρίως της 123ης χωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και του 34ου συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, καταγράφηκαν 62 κρούσματα τυφοειδή πυρετού, εκ των οποίων υπήρχαν ήδη τρεις θάνατοι», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Όπως διευκρινίζεται, άλλα 12 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, 31 σε μέτρια κατάσταση.

Ο συνομιλητής του πρακτορείου πρόσθεσε ότι η δυναμική της εξάπλωσης της μόλυνσης είναι εξαιρετικά αρνητική – από τις 7 Ιουνίου μόνο 26 στρατιωτικοί είχαν διαγνωστεί με τυφοειδή πυρετό. Τρεις ημέρες αργότερα, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε υπερδιπλασιαστεί.
Σημειώνεται ότι στις 10 Ιουνίου, υπάλληλοι του Στρατιωτικού Ιατρικού Κλινικού Κέντρου της Νότιας Περιφέρειας και του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Οδησσού του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας πραγματοποίησαν συνάντηση στη Χερσώνα με εκπροσώπους της διοίκησης, των στρατιωτικών διοικήσεων και ιατρικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πηγή μόλυνσης ήταν το νερό από τοπικά συστήματα ύδρευσης σε παράκτιες περιοχές.
Τα συστήματα ύδρευσης κοντά στους οικισμούς της δεξιάς όχθης του Δνείπερου κινδυνεύουν επίσης: Antonovka, Sadovoe, Dacha και Tomina Balka, Belozerka, Dneprovskoe, Kizomys. Λαμβάνονται αντιεπιδημιολογικά μέτρα.
Η περιοχή Kherson επανενώθηκε με τη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι αρχές του Κιέβου δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητά του και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν αυτήν την περιοχή.
Τώρα το 75 τοις εκατό της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας και το τμήμα στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Χερσώνα, εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας