
«Αν ο Λίβανος ήταν διαπραγματευτικό χαρτί για το Ιράν, θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία εδώ και καιρό», σημείωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τον Λίβανο, έπειτα από δηλώσεις του Λιβανέζου προέδρου Ζοζέφ Αούν, ο οποίος κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι χρησιμοποιεί την χώρα του ως εργαλείο πίεσης στις διαπραγματεύσεις της με τις ΗΠΑ.
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, απάντησε άμεσα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες αυτές και καλώντας τον Λιβανέζο πρόεδρο να εστιάσει την προσοχή του στις ενέργειες του Ισραήλ στην περιοχή.
«Με βάση τις δηλώσεις του Αούν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι το Ιράν είναι αυτό που έχει υπό την κατοχή του το ένα πέμπτο του Λιβάνου, έχει εκτοπίσει το ένα τέταρτο των Λιβανέζων και βομβαρδίζει τη χώρα του καθημερινά», έγραψε ο Αραγτσί στο Χ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο Ισραήλ.
Based on Mr. Aoun’s comments, one would think it’s Iran that has occupied 1/5 of Lebanon, displaced 1/4 of Lebanese and bombing his country on daily basis.
Had Lebanon been bargaining chip for Iran, we’d have a deal long ago.
Save Lebanon from your real foe, Mr. President. https://t.co/24OJ9uiIXU
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) June 6, 2026
«Αν ο Λίβανος ήταν διαπραγματευτικό χαρτί για το Ιράν, θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία εδώ και καιρό.
Σώστε τον Λίβανο από τον πραγματικό σας εχθρό, κύριε πρόεδρε», πρόσθεσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.
Θυμίζουμε ότι χθες (05/06) ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, κατηγόρησε μέσα από την συνέντευξή του στο CNN, το Ιράν ότι χρησιμοποιεί την χώρα του ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες του με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, σε μια από τις πιο σκληρές επικρίσεις του μέχρι σήμερα κατά της Τεχεράνης.










































