Κίεβο: Μπαϊντεν με Ζελένσκι-“Πράσινο φως” για ανακατάληψη Κριμαίας και Ντονμπάς

1454

Δίνει το «πράσινο φως» για την μεγάλη εαρινή επίθεση των Ουκρανών – «Ποταμός» οπλικών συστημάτων στον ουκρανικό Στρατό.

Εκτάκτως έφτασε στο Κίεβο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Β.Ζελένσκι προ σημαντικών εξελίξεων στην ουκρανική σύγκρουση.

Βάσει προγράμματος ο Τζο Μπάιντεν, θα επισκεπτόταν την Πολωνία, αλλά έφτασε αιφνιδιαστικά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μετά την άφιξή του στο Κίεβο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατευθύνθηκε στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ζελένσκι. Μάλιστα, ο Ζελένσκι κοινοποίησε την υποδοχή του Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Instagram. «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ένδειξη υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας συζητούν για την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς και για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας το οποίο θα περιλαμβάνει TOMA Bradley, άρματα μάχης M1A2 Abrams και νέα HIMAR.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει το «πράσινο» φως για τη εαρινή μεγάλη επίθεση του ουκρανικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η στρατιωτική στήριξη που υποσχέθηκε ο Μπάιντεν, θα ανέλθει σε 500 εκατ. δολάρια, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τρίτη

Μάλιστα, ο Ζελένσκι κοινοποίησε την υποδοχή του Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Instagram.  «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ένδειξη υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Sky News, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας συζητούν για την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς και για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η στρατιωτική στήριξη που υποσχέθηκε ο Μπάιντεν, θα ανέλθει σε 500 εκατ. δολάρια, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου είχαν αποκλειστεί, λόγω αυτοκινητοπομπής, ωστόσο δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του προσώπου που θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας