ΕΚΤ-FED προχωρούν σε ψηφιακό ευρώ-δολάριο: «Θα παρακολουθούμεθα για το τι-πώς-γιατί ξοδεύουμε»

674

Άσχημες εξελίξεις έρχονται στο ζήτημα της οικονομικής ελευθερίας απάντων σε όλη την λεγόμενη Δύση καθώς επί της ουσίας η ΕΚΤ και η FED ανακοίνωσαν την κατάργηση των μετρητών και την καθιέρωση των ψηφιακών νομισμάτων, που σημαίνει πως όλοι θα τελούν υπό πλήρη έλεγχο για ότι αγοράζουν και τα προφίλ τους θα είναι άμεσα επικαιροποιημένα στις κεντρικές (και προπάντων μή εμπιστεύσιμες) εξουσίες.

Συγκεκριμένα πριν μερικές ημέρες αποκαλύφτηκε η μέχρι πρότινος «κρυφή» ατζέντα της προώθησης των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDCs), μετά από τη δημοσίευση συνέντευξης της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βάσει της οποίας «η δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο»!

Εάν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ αποδειχθούν αληθείς, η συνήθεια των εγχρήματων συναλλαγών σε μετρητά θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο τη στιγμή που η Ευρωζώνη θα μεταβεί σε ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό σύστημα.

Απλά είναι ζήτημα χρόνου, το οποίο δεν έχει καθοριστεί επακριβώς, το πότε θα εξαφανιστούν τα μετρητά από τις ζωές όλων.

Όπως πάντα, κάθε τερατούργημα στις ζωές μας γίνεται με κάποια δικαιολογία, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η Λαγκάρντ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή θα περιορίσει την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από τα νομίσματα μη φίλιων χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».

Η επικεφαλής της ΕΚΤ δεν ανέφερε πως το CBDC θα υπερκεράσει τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών αλλά οι αναλυτές του TDR υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα, του οποίου οι συναλλαγές θα περνούν μέσω από τα «βιβλία» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε στις βίαιες ταραχές στη Γαλλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι οποίες όπως υποστήριξε «χρηματοδοτήθηκαν από μικρές, ανώνυμες πιστωτικές κάρτες».

Τόνισε πως αν και το ψηφιακό ευρώ ενδέχεται να μην έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη μικρού σκέλους χρηματοδότηση αυτή (300-400 ευρώ), υποστηρίζει πως τα παραδοσιακά χρήματα έχουν πολλάκις χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία, κάτι το οποίο αποτελεί λόγο για επιπλέον ελέγχους από την ΕΚΤ.

Με λίγα λόγια, τι μας λέει η Κ.Λαγκάρντ; Σας ταράζουμε στους φόρους, σας παρακολουθούμε κάθε μέρα, σας φτωχοποιούμε, καταλύουμε επί της ουσίας την όποια Δημοκρατία απέμεινε και εσείς τολμάτε να αντιδράσετε;

Σας «βαφτίζουμε» τρομοκράτες. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά της Λαγκάρντ στις γαλλικές λαϊκές εξεγέρσεις που τις συσχετίζει με την τρομοκρατία και ο ο νοών νοείτω.

Οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές πρόσφατα αποφάσισαν την επιβολή πλαφόν 1.000 ευρώ στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε περίπτωση ανωνυμίας του πελάτη.

Στη Γαλλία, το όριο για ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ αλλά και τις εγχρήματες συναλλαγές βρίσκεται, επίσης, στα 1000 ευρώ για τους Γάλλους φορολογούμενους.

Ας δούμε τώρα τι έκανε και η FED στις ΗΠΑ.

Η Federal Reserve ανακοίνωσε στις 15 Μαρτίου, ότι η υπηρεσία FedNow θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούλιο και παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις προετοιμασίες για την έναρξή της!

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, η Federal Reserve ξεκίνησε την επίσημη πιστοποίηση των συμμετεχόντων για την έναρξη της υπηρεσίας.

Οι πρώτοι χρήστες θα ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα δοκιμών και πιστοποίησης πελατών, ενημερωμένοι από σχόλια από το πιλοτικό πρόγραμμα FedNow, για να προετοιμαστούν για την αποστολή συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών με καθορισμένες προσδοκίες για επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργία δικτύου.

Τον Ιούνιο, η Federal Reserve και οι πιστοποιημένοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες επικύρωσης παραγωγής για να επιβεβαιώσουν την ετοιμότητά τους για την επιχειρησιακή λειτουργία του Ιουλίου.

Οι Τράπεζες της Federal Reserve αναπτύσσουν την Υπηρεσία FedNow για να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπηρεσιών άμεσων πληρωμών σε εθνικό επίπεδο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα —ανεξαρτήτως μεγέθους ή γεωγραφικής θέσης— όλο το εικοσιτετράωρο, κάθε μέρα του χρόνου.

Μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Υπηρεσία FedNow, επιχειρήσεις και ιδιώτες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν άμεσες πληρωμές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και οι παραλήπτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια, δίνοντάς τους μεγαλύτερη ευελιξία να διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Η πρόσβαση θα παρέχεται μέσω του δικτύου FedLine ® της Federal Reserve , το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απευθείας ή μέσω των μεσαζόντων τους.

Σε ότι αφορά λοιοπόν το ανακοινωθέν FedNow CBDC, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Robert F. Kennedy Jr. προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «οικονομική δουλεία και πολιτική τυραννία» και ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα σημάνει για την ιδιωτική ζωή:

«Η μεγάλη ανησυχία με το FedNow CBDC είναι ότι θα χάσουμε το απόρρητο, ότι θα μας παρακολουθούν, θα παρακολουθούν κάθε κίνηση, γιατί θα γνωρίζουν που ξοδεύουμε χρήματά μας, σε τι τα ξοδεύουμε, σε ποιον τα δίνουμε, τα πάντα.

Αυτό είχε προβλέψει το 1984 και o George Orwell.

Ο Big Brother θα σας παρακολουθεί μέσω των χρημάτων μας και αυτό είναι το πρόβλημα με το CBDC ή το νόμισμα της Fed».

Και στην εποχή του Άλντους Χάξλεϊ  και του «Θαυμαστού νέου κόσμου» προσθέτουμε εμείς.

Φυσικά, υπάρχει και ένας άλλος λόγος τον οποίο δεν αναφέρουν ΕΚΤ και FED. Με το ψηφιακό ευρώ και δολάριο, θα αποκλείσουν τα δυτικά οικονομικά συστήματα από τον υπόλοιπο πλανήτη που τάσσεται ανοιχτά υπέρ Ρωσίας και Κίνας και του υπό δημιουργία αντι-δυτικού «μπλοκ», ειδικότερα από την στιγμή που δεκάδες χώρες προχωρούν σε αποδολαριοποίηση των συναλλαγών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας