Εκλογές στην Αλβανία: Εκλογικό θρίλερ μεταξύ των δύο υποψηφίων

703

Σε εκλογικό θρίλερ εξελίσσεται η μάχη μεταξύ του Γκόρο και του Μπελέρη για την Χιμάρα

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζουν να μεταδίδονται τα αποτελέσματα από τις εκλογές στην Αλβανία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εκλογική διαδικασία έχει αναδειχθεί σε θρίλερ μεταξύ του Μπελέρη και του Γκόρο.

Ο ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στις φυλακές των Τιράνων, από την Παρασκευή (12/5) όπου συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η σύλληψη, όπως και εκείνη του συνεργάτη του Περικλή Κοκαβέση αλλά και ενός ακόμα ομογενούς υποψήφιου δημάρχου, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγάλη.

Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και από την κάλπη με τους δύο υποψηφίους να παίρνουν από 50% των ψήφων και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 62%. Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χιμάρας.

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή
«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Παραμένει στα ψηφοδέλτια ο Μπελέρης
Παρά τα ανωτέρω η υποψηφιότητα του Μπελέρη αναμένεται να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του και να ψηφιστεί κανονικά, ανεξαρτήτως των εξελίξεων που έχουν μεσολαβήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σύλληψης υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα, την Παρασκευή, διεξήχθη κανονικά η προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, με τους ομιλητές να εκφράζουν την πεποίθηση πως ο υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Υποστηρικτές του Μπελέρη δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της νίκης του ενώ ιη κόρη του ομογενή υποψήφιου, Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας