Ειδικοί δίνουν οδηγίες για να τελειώνουν όλοι στη γιάφκα του Azovstal

1384

θες γράφαμε πως οι Τσετσενικές δυνάμεις στην Μαριούπολη θεωρούν πως σε δύο μέρες θα ξεκινήσει ο αποκλεισμός του Azovstal.

Το Azovstal έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο πως είναι η γιάφκα του Τάγμaτος Αζόφ σαν μια πόλη μέσα στην πόλη.

Εντούτοις υπάρχουν προβλήματα…

Όπως έχουμε ξαναγράψει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες Ουκρανών εθνικιστών είναι αποκλεισμένη στη βιομηχανική ζώνη Azovstal. Οι μαχητές του Αζόφ μετέτρεψαν τον βιομηχανικό γίγαντα σε απόρθητο φρούριο.

Τι θα κοστίσει ο καθαρισμός αυτής της περιοχής και πώς να αποφευχθούν τεράστιες απώλειες, ανέλυσαν οι βετεράνοι της θρυλικής ομάδας ειδικών δυνάμεων Alpha.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αυτή την περιοχή-οχυρό», λέει ο συνταγματάρχης Vitaly Demidkin , ο οποίος υπηρέτησε στη θρυλική ομάδα Alpha για 26 χρόνια. Η Ομάδα Α της Ρωσίας είναι μία από τις πιο γνωστές μονάδες ειδικών δυνάμεων στον κόσμο

“Όλες οι παγίδες είναι δυνατές εκεί, ενέδρες σε κάθε γωνιά, σε κάθε δωμάτιο. Θα εξορυχθούν πολλές εγκαταστάσεις και προσεγγίσεις σε αυτές. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν χοντρούς τοίχους από σκυρόδεμα. Ακόμα κι αν ρίξετε μια χειροβομβίδα σε ένα δωμάτιο, τα θραύσματα δεν θα εξαπλωθούν σε γειτονικά δωμάτια. Και μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά όσον αφορά το τετράγωνο. Επομένως, θα είναι πολύ επικίνδυνο να μπείτε εκεί” σχολιάζει.

Ο συνταγματάρχης πιστεύει ότι οι Αζοφίτες που εγκαταστάθηκαν στη βιομηχανική ζώνη πρέπει να είχαν εφοδιαστεί με όπλα, νερό και τρόφιμα. Δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι εκεί μαζεύτηκαν οι πιο σκληροί Ναζί. Είναι καλά εκπαιδευμένοι.. Έχουν πίσω τους οκτώ χρόνια πολέμου. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος.

“Στο εργοστάσιο υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο υπόγειων διαδρομών μέσω των οποίων μπορούν να κινηθούν οι εθνικιστές. Έτρεξαν απέναντι, μπλόκαραν κάτι, μετά μπλέχτηκαν, μπλόκαραν το πέρασμα από την άλλη πλευρά. Οι προβλέψεις είναι για πιο σοβαρές για τις απώλειες των στρατιωτών μας. Απαιτούνται σημαντικοί πόροι για τον καθαρισμό μιας τόσο μεγάλης περιοχής με τσιμεντένια καταφύγια, βιομηχανικές περιοχές, υπόγειες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Φυσικά, τα παιδιά μας θα καθαρίσουν, θα κάνουν τα πάντα, θα αποσπάσουν τον εχθρό, αλλά δεν θα ήθελα απώλειες μεταξύ των στρατιωτών μας. Δεν έχει νόημα να καθαρίζεις εκεί, κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να δράσουμε με άλλους τρόπους” τονίζει.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας “Alpha” Sergey Goncharov , με τη σειρά του, θυμάται ότι ήταν στην επιχείρηση Azovstal πριν από τον στρατό, όταν εστάλη εκεί σε επαγγελματικό ταξίδι μετά την αποφοίτησή του από μια τεχνική σχολή.

«Είναι μια πόλη μέσα σε μια πόλη. Ένας βιομηχανικός γίγαντας με τεράστια κτίρια, υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης για διάφορα είδη πρώτων υλών», λέει. «Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν υπάρχουν πολίτες εκεί. Και δεν βλέπω το νόημα να αναλάβουμε την ευθύνη να κρατήσω κάποιον εκεί. Αν δεν παραδοθούν, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη όπλων που έχουμε». «Αυτό είναι ένα ζήτημα να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας», λέει ο πολιτικός επιστήμονας Marat Bashirov.

«Πρόσφατα, υπήρξε μια επιβράδυνση στην προέλαση των δυνάμεών μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο δημοκρατιών – της DPR και της LPR – έχουν πλησιάσει εκείνες τις ισχυρές οχυρωμένες περιοχές που ο εχθρός προετοιμάζει εδώ και 8 χρόνια. Στο Azovstal, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, υπάρχουν περίπου 4.000 Ουκρανοί σκοπευτές. Μπορούμε να προχωρήσουμε αργά χωρίς να χάσουμε τη ζωή των στρατιωτών μας. Όμως, αν κάποια στιγμή γίνει σαφές ότι διαφορετικά είναι αδύνατο να νικηθεί αυτή η ομαδοποίηση, τότε μάλλον θα ληφθεί απόφαση για βομβαρδισμό. Θα καταστραφεί ολοσχερώς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας