Έφτασαν 50000 επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες-Ανακατέλαβαν περιοχές σε Ντονμπάς-Χερσώνα

1841

Έφτασαν οι πρώτες μονάδες Τσετσένων μαχητών (βίντεο)

Εφεδρικές ενεργές μονάδες από την Ασία και το Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια (Καύκασος) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προωθούνται στην γραμμή του μετώπου τις τελευταίες 24 ώρες με τους πρώτους επίστρατους να παίρνουν τις θέσεις τους στις μονάδες φύλαξης των περιχοχών από τις οποίες μετακινούνται.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχική πληροφόρηση ότι 300.000 επίστρατοι θα κατευθυνθούν βασικά προς τις μονάδες δεύτερης γραμμής, πλην ειδικοτήτων, όπως του πυροβολικού και των επικοινωνιών που απαιτούνται στην πρώτη γραμμή.

Η «αιχμή του δόρατος» και οι πρώτες ετοιμοπόλεμες δυνάμεις που είναι οι τσετσενικές μονάδες είναι ήδη στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Συνολικά μέχρι την Δευτέρα θα έχουν αναπτυχθεί περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 300.000!

Σε σημαντική κινητοποίηση προχωρά και η Λευκορωσία: Περίπου 30.000 προσωπικό ορισμένων ειδικοτήτων έχει κληθεί για να πλαισιώσει το υπάρχον στράτευμα των περίπου 70.000 ατόμων.

Το Μινσκ ενεργοποίησε ουσιαστικά την ρήτρα αμυντικής συνδρομής του CSTO καθώς κατηγορεί το Κίεβο ότι ετοιμάζει επίθεση, στην Λευκορωσία.

«Οι στόχοι της ένωσης περιφερειακών δυνάμεων είναι καθαρά αμυντικοί. Και όλες οι επιχειρήσεις, που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, έχουν στόχο την υιοθέτηση μιας κατάλληλης αντίδρασης στις ενέργειες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά μας», εξήγησε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Χρένιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

Στο νότο ήδη οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει στην ανακατάληψη διαφόρων περιοχών.

Το ίδιο συμβαίνει και στον ανατολικό τομέα στο Ντονμπάς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας