Δυτικά Pullovers

1104
Η κατάσταση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πλέον εμφανές ότι περιπλέκει όλο και περισσότερο σε αυτόν,την παγκόσμια κοινότητα. Μετά την άμεση εμπλοκή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. σε αυτόν, εμμέσως πλην σαφώς πολλές χώρες εκφράζουν εμπράκτως την σοβαρή ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην περιοχή και κατ’ επέκταση και σε όλη την Ευρώπη. Οδηγία που εξέδωσε την 15-10-2022 η πρεσβεία της Κίνας στην Ουκρανία,καλεί τους πολίτες της που ζουν σε αυτήν,να αποχωρήσουν το συντομότερον για λόγους ασφαλείας και ένεκα της αυξήσεως του επιπέδου επικινδυνότητος του πολέμου. Μάλιστα θα οδηγηθούν στην Κίνα μαζί με την διπλωματική της αποστολή. Παρόμοια οδηγία εξέδωσαν προς τους πολίτες τους που ζουν στην Ουκρανία το Τατζικιστάν,το Καζακστάν,το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν(www.mynews.gr 16-10-2022). H Σερβία την ίδια στιγμή έκλεισε την πρεσβεία της στο Κίεβο για λόγους ασφαλείας. Εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε πως πρόκειται για προσωρινή απόφαση και ότι το προσωπικό της πρεσβείας θα συνεχίσει να εργάζεται από το Βελιγράδι,έως να καταστεί ασφαλής η επιστροφή στο Κίεβο(www.lifo.gr 16-10-2022). Στην Γαλλία μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες πραγματοποιούνται σε πολλούς κλάδους,που κορυφώνονται την 18-10-2022. Οι απεργίες επηρεάζουν τρία από τα επτά διυλιστήρια και πέντε μεγάλες αποθήκες καυσίμων. Τα συνδικάτα CFDT και CFE-CGE στην Total Energies κατάληξαν σε συφωνία για αύξηση μισθών 7%. Το συνδικάτο CGT ζητάει μισθολογικές αυξήσεις ύψους 10%,που αντιστοιχούν στον πληθωρισμό και το μοίρασμα των κερδών της πετρελαικής εταιρείας, που το πρώτο εξάμηνο του 2022 αυτά ανήλθαν στα 5,8 δισ.ευρώ. Η κυβέρνηση της Γαλλίας απειλεί με επίταξη τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια και στις αποθήκες καυσίμων.(www.imerodromos.gr 17-10-2022). Στην Μεγάλη Βρετανία βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που ασκεί την εξουσία,ζητούν την παραίτηση της νέας πρωθυπουργού,μετά την πρόσφατη αντιλαική οικονομική πολιτική της,την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει. Με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται η κυβερνητική κρίση και πολλοί από το κόμμα της,επιθυμούν αλλαγή στην ηγεσία του και στην πρωθυπουργική θέση. Ο βουλευτής πλέον των Χριστιανοδημοκρατών στην Γερμανία Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό φορμάτ της εφημερίδας Bild ” Die Richtigen Eragon” μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η ευημερία δεν είναι αυτονόητη και πρότεινε να φορέσουν οι Γερμανοί ,στα σπίτια τους,ένα και δύο πουλόβερ και να έχουν σε αυτά κεριά και σπίρτα για ώρα ανάγκης(www.capital.gr 11-10-2022).
Δεν χρειάζεται κανείς να αναλύσει την κρίση στην οποία περιήλθε η Ευρώπη,έχοντας επιλέξει την οδό των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Οι πολίτες της Ευρώπης είναι βέβαιον ότι ούτε τις συνέπειες αυτών θα δεχτούν και οι συμβουλές του Σόιμπλε απευθύνονται σε πολίτες που δεν επιλέγουν να θυσιάσουν την ευημερία τους,ένεκα ενός πολέμου που η Δύση επέλεξε να διατηρεί και να συντηρεί,προσφέροντας αφειδώς οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και έχοντας απαρνηθεί ουσιαστικώς τις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις,προκειμένου να επιστρέψει η Ειρήνη στην Ευρώπη,αλλά και στον κόσμο. Μία Ειρήνη που είναι επιβεβλημένη ανάγκη για τον Άνθρωπο να επανέλθει,πριν αυτή κατσστεί πλέον απόμακρη και απραγματοποιήτη.
Η Ελλάδα εν μέσω συνεχώς αυξανομένων φαινωμένων σήψεως και παρακμής,κοινωνικής και πολιτικής,πολυεπιπέδων παθογενειών,έχοντας εξ αρχής ακολουθήσει εις όλα την πολιτική των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.,πορεύεται στον δρόμο των συνεπειών αυτής της πολιτικής. Οι πολίτες της Ελλάδας θα δοκιμάσουν και πάλι τα όρια τους,εν μέσω της αφαιμάξεως των στσθερών και χαμηλών εισοδημάτων τους. Οικογένειες,γέροντες και παιδιά θα κρυώσουν,θα πεινάσουν και θα περιορίσουν ζωτικές τους ανάγκες,κινούμενοι στα όρια της φτώχειας,της ανέχειας και ενός αβέβαιου μέλλοντος,στο οποίο προκειμένου να μετέχουν,οφείλουν πρώτα να επιζήσουν. Σε κανέναν πολίτη στην Ελλάδα και στον κόσμο,στον κατ’ ευφημισμόν 21ο αιώνα δεν αξίζει να ζει κανέναν χειμώνα με πουλόβερ,κεριά και σπίρτα στο σπίτι του. Ζούμε έναν νέο σύγχρονο Μεσαίωνα και τούτο πρέπει να αλλάξει σύντομα.
“[….] Για μας τραγουδά κι όλας πιο περήφανη περιπέτεια. Δρόμος από χέρι καινούργιο χαραγμένος,και φωτιές από ακρώρεια σ’ ακρώρεια φερμένες…[….]” ( Σαιν – Τζων Περς ” Χρονικό” Εκδόσεις “Bibliotheque” 2018,σελ.32).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας