Δημοψηφίσματα στην Ουκρανία: Υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία 80% με 90%

2055

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στο Donetsk

Ο ηγέτης του Donetsk Denis Pushilin προειδοποιεί για πιθανή αντεπίθεση καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνονται στο βόρειο τμήμα του Donetsk, έχουν συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις…

Ενώ ξεκίνησαν τα κρίσιμα δημοψηφίσματα σε Donetsk, Luhansk, Zaporizhia, Kherson για προσάρτηση στην Ρωσία στις 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν 27 Σεπτεμβρίου 2022… υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ουκρανικός στρατός ετοιμάζει αντεπίθεση στο Donetsk για να αποτρέψει τα δημοψηφίσματα…

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στο Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία

Ο ηγέτης του Donetsk Denis Pushilin προειδοποιεί για πιθανή αντεπίθεση καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνονται στο βόρειο τμήμα του Donetsk, έχουν συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις…
«Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της δημοκρατίας είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Έρχονται ανησυχητικά μηνύματα.
Ο εχθρός έχει συγκεντρώσει μια σοβαρή δύναμη εκεί και είναι πιθανό ότι θα εξαπολύσουν μια αντεπίθεση σύντομα σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την παλίρροια του δημοψηφίσματος».

Σε παλαιότερη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είχε αναφέρει ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν θα απορρίψει σχέδια αντεπίθεσης στο Donbass εν μέσω της μερικής κινητοποίησης στη Ρωσία.Οι Ουκρανοί χτυπούν Lisichansk, Gorskoye

Ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν δέκα ρουκέτες από ένα αμερικανικό σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS (MLRS) προς τις πόλεις Lisichansk και Gorskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.

Πως θα διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα;

Τα δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία θα ξεκινήσουν στις περιοχές του Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk, Zaporozhye ή Zaporizhia και Kherson

Λόγω των σύντομων προθεσμιών και της έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και να χρησιμοποιηθεί η παραδοσιακή μορφή με ψηφοδέλτια.
Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα θα διεξαχθεί μόνο για μία ημέρα στις 27 Σεπτεμβρίου.
Τις υπόλοιπες ημέρες θα οργανωθούν τα δημοψηφίσματα.

Οι κάτοικοι του Donetsk και Luhansk θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υποστηρίζουν «την είσοδο της δημοκρατίας στη Ρωσία ως συστατική οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στις περιφέρειες Zaporozhye και Kherson, το ερώτημα στο ψηφοδέλτιο θα είναι το εξής: «Είστε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία, του σχηματισμού ενός ανεξάρτητου κράτους από την περιοχή και της ένταξής του στη Ρωσική Ομοσπονδία»

Ταυτόχρονα, στο Donetsk και Luhansk, όπου μόνο τα ρωσικά είναι η κρατική γλώσσα από το 2020, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται στα ρωσικά, στις περιοχές Zaporozhye και Kherson, η ερώτηση διατυπώνεται στα ουκρανικά και τα ρωσικά.

Εκλογικά τμήματα στις περιφέρειες και στη Ρωσία

Σημαντικός αριθμός κατοίκων του Donbass, στην Zaporozhye και στην περιοχή Kherson αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Εκλογικά τμήματα εκτός των περιφερειών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα ανοίξουν για να ψηφίσουν.
Έτσι, 450 εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στην επικράτεια του Donetsk και περισσότερα από 200 στη Ρωσική Ομοσπονδία ενώ στο Luhansk θα ανοίξουν 461 εκλογικά τμήματα και 201 εκλογικά τμήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στην περιοχή Zaporozhye, σχηματίστηκαν 394 εκλογικά τμήματα στο έδαφος της περιοχής και 102 εκτός αυτής – στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Donetsk και στο Luhansk και την περιοχή Kherson.

Πόσοι θα ψηφίσουν;

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Kherson αναμένει ότι περίπου 750.000 ψηφοφόροι θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Στην περιοχή Zaporozhye, 500 χιλιάδες άτομα περιλαμβάνονται στους καταλόγους.
Εκτυπώθηκαν ψηφοδέλτια για 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους στο Donetsk.

Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέσσερα μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, καθώς και περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι των εκλογικών επιτροπών των συστατικών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα συμμετάσχουν στην παρακολούθηση των δημοψηφισμάτων.
Η Κρατική Δούμα ανέφερε ότι οι βουλευτές όλων των παρατάξεων θα λάβουν επίσης προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρακολούθηση των δημοψηφισμάτων.

Θα ενισχυθεί η ασφάλεια

Σε σχέση με την απειλή ουκρανικών βομβαρδισμών και δολιοφθορών κατά τις ημέρες των δημοψηφισμάτων, οι αρχές των περιοχών Donetsk και Luhansk, Zaporozhye και Kherson ετοιμάζονται να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Στην Zaporozhye, όπως τόνισε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia, «στην πραγματικότητα, έχει εισαχθεί ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με τη μορφή ασκήσεων» με τη συμμετοχή βαρέως εξοπλισμού, και επίσης σχεδιάζεται για την ενίσχυση της ομάδας αεράμυνας.
Οι είσοδοι στις πόλεις της περιοχής κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος θα τεθούν υπό έλεγχο και οι ομάδες που πραγματοποιούν επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα θα συνοδεύονται από αστυνομικούς.
Η αστυνομία και η Εθνική Φρουρά θα αναλάβουν την προστασία των τοποθεσιών στην περιοχή Kherson.
Στο Luhansk, μαζί με την αστυνομία, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις άμυνας.
O ρωσικός στρατός θα συμβάλλει στην ασφάλεια.

Στόχος η ασφάλεια και η ανάπτυξη

Οι κάτοικοι του Donbass ελπίζουν ότι η ένταξη στη Ρωσία θα τους φέρει ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη, δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin.
O επικεφαλής του Luhansk, Leonid Pasechnik, η δημοκρατία περίμενε αυτό το δημοψήφισμα από το 2014.
«Ήταν το κοινό μας όνειρο και το κοινό μας μέλλον».
Σύμφωνα με τον Balitsky, το δημοψήφισμα είναι απλώς μια τεχνική τυπική διαδικασία για τους κατοίκους της περιοχής Zaporozhye, καθώς αισθάνονται ήδη ότι είναι μέρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με μια τηλεφωνική έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Κοινωνικού Μάρκετινγκ στις 19 Σεπτεμβρίου σε 4 χιλιάδες άτομα, το 80% των ερωτηθέντων στις περιοχές Zaporozhye και Kherson θέλουν να δουν την περιοχή τους ως μέρος της Ρωσίας, το 90% στο Luhansk και το 91% στο Doentsk.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας