«Δικτατορία» Τσίπρα και«πλειοψηφίας»στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Βρισιές,καταγγελίες,αποχωρήσεις-Τσίπρας-Τζανακόπουλος VS Τσακαλώτος-Σκουρλέτης

1270
«Δικτατορία» Τσίπρα και

Ένταση, βρισιές, καταγγελίες, αποχωρήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή πρωταγωνίστησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν πέσει η αυλαία του.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για το καταστατικό.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία. Μια τροπολογία όμως που κατέθεσε η «Ομπρέλα» έφερε τα πάνω κάτω, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.

Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής έφερε σε δύσκολη θέση την πλειοψηφία καθώς πολλοί σύνεδροι από την επαρχία είχαν αποχωρήσει με αποτέλεσμα οι προεδρικοί να μην έχουν την πλειοψηφία. Η τροπολογία ήθελε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά σε νομαρχιακές κομματικές εκλογές.

Η «Ομπρέλα», αντίθετα με την εισήγηση της επιτροπής καταστατικού, ζητούσε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.

Έντονος διάλογος μεταξύ Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Η ψηφοφορία δια ανατάσεως χειρών που έγινε δεν έβγαλε ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Και εκεί άρχισαν τα όργανα με βρισιές και εκατέρωθεν καταγγελίες για νόθευση του αποτελέσματος. Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες ενώ φωτογραφικό καρέ συνέλαβε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται έντονα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους της «Ομπρέλας», ζήτησε να στηθούν κάλπες. Κατά την παρέμβαση του, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, αλλά και επιδοκιμασίες, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για γήπεδα, όχι για χώρο διαλόγου.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας να στηθούν κάλπες για το σύνολο του καταστατικού, αλλά στις 15 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του Συνεδρίου, καθώς μεγάλο τμήμα των συνέδρων είχε ήδη αποχωρήσει από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο.

Το βίντεο από το φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη:

Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν και έντονο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκουρλέτης και Τσίπρας στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα ήταν λίγο αργότερα οι 53 να αποχωρήσουν και να δηλώνουν ότι θα προσβάλλουν την όλη διαδικασία.

Είχαν προηγηθεί χθες οι αποδοκιμασίες σε Βίτσα, Τσακαλώτο και Δρίτσα, οι αψιμαχίες μεταξύ συνέδρων που λίγο έλειψε να καταλήξουν σε χειροδικίες και η αποβολή συνέδρου που «στόλισε» σύνεδρο που υπερασπίστηκε την άποψη της μειοψηφίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας