ΔΕΘ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης–ΜΑΤ-οκρατούμενη η πόλη

907

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα (Σάββατο, 09/09) οι πορείες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ, ΕΚΘ, ΠΑΜΕ, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων όπως και μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη Θεσσαλονίκη, παρά την απουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ.

Στη σκιά των τραγικών γεγονότων στον Θεσσαλικό κάμπο, τους θανάτους και τις ασύλληπτες καταστροφές στη Θεσσαλία πραγματοποιούνται οι μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ.

Με κεντρικό σύνθημα «Εργασία Πρόοδος με Διάρκεια», μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΔΟΘ, άνεργοι, συνταξιούχοι αλλά και φοιτητές διαμαρτύρονται για τους μισθούς, διεκδικώντας μεταξύ άλλων συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποκατάσταση των περικοπών στις συντάξεις, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Η πορεία ξεκίνησε μετά από προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και θα κινηθεί μέσω των οδών Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, παραλιακή μέχρι τον Λευκό Πύργο και θα καταλήξει στη ΧΑΝΘ.

Την ίδια ώρα, η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία της ΧΑΝΘ, κατευθύνεται προς τα δυτικά.

«Το σύστημά τους καίει τις ζωές και τα δικαιώματά μας», «εδώ με την πολιτική που καίει και δολοφονεί» είναι κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών.

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης αλλά και τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η πορεία των αντιεξουσιαστών βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων, με διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυστηρά και για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου λαμβάνουν μέρος όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης καθώς και κάποιες διμοιρίες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και την Αττική. Την εφαρμογή των μέτρων επιβλέπουν δύο εισαγγελείς.

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια, το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι απροσπέλαστο για τους οδηγούς και η κυκλοφορία των οχημάτων από την μία πλευρά της πόλης προς την άλλη διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού. Τροχονόμοι βρίσκονται σε καίρια σημεία και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ενώ τροποποιήσεις υπήρξαν και στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Δείτε φωτογραφίες: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας