“Δεν μετανιώνω”, λέει ο Έντουαρντ Σνόουντεν μετά από 10 χρόνια εξορίας

1370
Ο πρώην πράκτορας της CIA σε συνέντευξη με αφορμή τα 10 χρόνια παραμονής του στη Ρωσία, σημείωσε ότι τα εργαλεία παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών που είχε αποκαλύψει, ήταν απλώς ένα παιδικό παιγνίδι σε σύγκριση με τα σημερινά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι όχι μόνο δεν μετανιώνει για όσα έκανε αλλά σημείωσε ότι συνέβαλαν και για αλλαγές προς το καλύτερο.
Ο Σνόουντεν ανησυχεί όχι μόνο για τους κινδύνους απο τις κυβερνήσεις και τους τεχνογίγαντες, αλλά και για τους κινδύνους από τις εμπορικά διαθέσιμες κάμερες CCTV, την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, την τεχνητή νοημοσύνη και το παρεμβατικό κατασκοπευτικό λογισμικό.
Ο Σνόουντεν  βρίσκεται εξόριστος στη Ρωσία με πολιτικό άσυλο, απο το 2013 όταν παρέδωσε δεκάδες χιλιάδες άκρως απόρρητα έγγραφα σε δημοσιογράφους.

Οι διώκτες του τον κατηγορούν για “εσχάτη προδοσία” παρόλο που πολλοί παραδέχονται ότι προκάλεσε συζήτηση και μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής με τις αποκαλύψεις του

Είχε πει ο Πούτιν – για τον Σνόουντεν, ανακοινώνοντας τη χορήγηση ασύλου το 2014:

“Οι Αμερικανοί τους τρόμαξαν όλους, όπου πήγαινε δεν μπορούσε καν να βγει από την τράνζιτ ζώνη γιατί δεν του επέτρεπαν και κατέφυγε σε μας όπου βρίσκεται, τον έχουμε υπό προστασία ακόμα.
Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε;
Η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που χαρίζει ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διώκτες τους και σε όσους τα παραβιάζουν”

Πηγή: Θερσίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας