Δεκάδες Ουκρανοί παραδίνονται στο Σεβέρσκ–Ρώσοι κατέλαβαν το βιομηχανικό συγκρότημα στο Μπάκχμουτ

1045

Ταυτοποιήθηκαν νεκροί μισθοφόροι από ΗΠΑ,Καναδά και Σουηδία

Οι μάχες στα υψώματα και στο δάσος του Σεβέρσκ συνεχίζονται αλλά με τον οποίο παραδίδονται οι Ουκρανοί δείχνει πως σε λίγες ημέρες θα έχει τελειώσει η μάχη για τον έλεγχο της περιοχής.

Στο Μπάκχμουτ η κατάληψη του βιομηχανικού συγκροτήματος δίνει στους Ρώσους ένα ισχυρό προγεφύρωμα στα περίχωρα της πόλης.

Από την αρχή είχαμε επιστήσει την προσοχή στις δύο αυτές πόλεις του Σεβέρσκ και του Μπάκχμουτ καθώς έχουν οχυρωθεί για να αντέξουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας ενώ εκεί κατέφυγαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες που διέφυγαν από το Σεβεροντονέτσκ και το Λισιτσάνσκ.

Σε ότι αφορά το Σεβέρσκ δεν απομένουν πολλά να γίνουν. Το πρόβλημα θα είναι το Μπάκχμουτ, το οποίο θα καθυστερήσει αρκετά τις ρωσικές δυνάμεις.

Στις μάχες του Σεβέρσκ ταυτοποιήθηκαν και οι σοροί τεσσάρων μισθοφόρων από ΗΠΑ, Σουηδία και Καναδά. Όλοι πρώην στρατιωτικοί που παραιτήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών τους σχεδόν με την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι Δυτικοί μισθοφόροι δεν είναι μισθοφόροι αλλά κανονικοί επαγγελματίες στρατιώτες που έχουν παραιτηθεί για «ξεκάρφωμα» για να μην εμπλέκονται επίσημα οι κυβερνήσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας