Δ.Στρατούλης και Μ.Τσίχλη νέοι Γραμματείς της “Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά”

1034

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της “Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

  • Οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη αναδείχτηκαν Γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
  • Συγκροτήθηκαν η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο
  • Εγκρίθηκε το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης και ο Κανονισμός Λειτουργίας
  • Τροποποιήθηκε ο τίτλος σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, στην οποία έλαβαν μέρος  600 περίπου αντιπρόσωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, από όλη την Ελλάδα.

Το άνοιγμα της συνδιάσκεψης έκανε ο συντονιστής της Π.Γ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, και στο προεδρείο των εργασιών ήταν οι, Κώστας Ήσυχος, πρ. Υπουργός και βουλευτής, Νίκος Σακούτης, εκπαιδευτικός πρ. μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Δήμητρα Βελέτζα αγωνίστρια φοιτητικού κινήματος, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τις εισηγήσεις για τις θέσεις της ΛΑΕ παρουσίασαν η Μαριάνα Τσίχλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Δημήτρης Στρατούλης, πρ. Βουλευτής και Υπουργός.

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμό στη συνδιάσκεψη εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς από τους, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΣΕΚ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ , Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ΔΕΑ.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι οργανώσεις ΑΡΙΣ και Χριστιανική Δημοκρατία, και οι Αλέκος Αλαβάνος,  Χρήστος Λάσκος,  Μάνια Παπαδημητρίου και Γιάννης Ζερδελής.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν  πρόσωπα και διανοούμενοι της Αριστεράς οι :

Κώστας Λαπαβίτσας, πρ. βουλευτήςκαθηγητής οικονομικών, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, πρώην Βουλευτής και Υπουργός, Γιάννης Κουζήςκαθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  Στράτος Γεωργούλαςκαθηγητής Παν. Αιγαίου, περιφ. σύμβουλος Β. Αιγαίου, Βασίλης Λιόσηςεκπαιδευτικός και συγγραφέας και Θωμάς Κώτσιας πρ. Βουλευτής.

Παραβρέθηκαν επίσης, 15 πρώην βουλευτές της ΛΑΕ και ο πρ. ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, συνδικάτων και άνθρωποι  της Αριστεράς, της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και του Κανονισμού Λειτουργίας, την ανάδειξη των νέων πολιτικών της Οργάνων και την τροποποίηση του τίτλου σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και επανίδρυσης της.

Γραμματείς της ΛΑΕ αναδείχτηκαν οι Δημήτρης ΣτρατούληςΜαριάννα Τσίχλη.

Επίσης αναδείχτηκε Πολιτική Γραμματεία εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑΕ  αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην Βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου,ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, αγωνιστής του κινήματος της νεολαίας, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τέλος, συγκροτήθηκε Πολιτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από, ανένταχτους αγωνιστές, διανοούμενους, αιρετούς αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών κινημάτων και φορέων, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων , οι Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Γιάννης Ζερδελής, , καθώς και από τους   συντονιστές των νομαρχιακών οργανώσεων της ΛΑΕ και πολιτικά στελέχη της.

Το Γραφείο Τύπου 16.10.2022

Σημείωση Iskra:

Σημειώνουμε ότι στο νέο σχήμα της ΛΑ.Ε δεν μετέχει ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος αποχώρησε λόγω διαφωνιών από την ΛΑ.Ε από τις περασμένες εκλογές. Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με συναγωνιστές και συνεργάτες ίδρυσε πρόσφατα νέο πολιτικό κίνημα με τίτλο “Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α) το οποίο έχει δημοκρατικό, κοινωνικό, πατριωτικό, αντιϊμπεριαλιστικό προσανατολισμό, υποστηρίζει, προς το συμφέρον της Ελλάδας και ενός νέου πολυπολικού κόσμου, τη Ρωσία στον “Γ’ παγκόσμιο πόλεμο” της Ουκρανίας, αναφέρεται σε ένα σύγχρονο απελευθερωτικό ΕΑΜ, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και έχει ως κεντρικούς στόχους την εθνική ανεξαρτησία με την απεξάρτηση της Ελλάδας από τα ευρωαμερικάνικα δεσμά, την παραγωγική και τεχνολογική ανασυγκρότηση της χώρας, την επαναθεμελίωση ενός δημοκρατικού αξιοκρατικού πρωτοπόρου και αποδοτικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στην νεοαποικιοκρατική και ολιγαρχική καταλήστευση του ελληνικού λαού, την υπεράσπιση της χώρας απέναντι στον φρενήρη τουρκικό επεκτατισμό και τη βαθιά δημοκρατία. Όπως με πληροφορούν το νέο κίνημα θα έχει ανειρήνευτο ανατρεπτικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο της δεξιάς και της νεοδεξιάς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά της ηγεσίας του ΜΕΡΑ25, ενώ θα έχει αδιαπραγμάτευτο πατριωτικό αντιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, αρνούμενο ψευτοδιεθνιστικέςπαγκοσμιοποιητικές” απόψεις αποεθνοποίησης. Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί το Ιδρυτικό Πολιτικό Συμβούλιο του νέου Κινήματος με παλιούς και νέους αγωνιστές, που θα το συνοδεύει σύντομη Πολιτική Διακήρυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας