Χτύπημα σε Γαλλία: Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook η S&P!

539

«Χτύπημα» από τη Standard & Poor’s δέχθηκε η Γαλλία, καθώς ο οίκος υποβάθμισε σε «αρνητικό» το outlook της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναθεώρησε σε «αρνητικό» από «σταθερό» προηγουμένως, το outlook της Γαλλίας.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ/Α-1+ της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Σύμφωνα με την ανάλυση της S&P, η οικονομία της Γαλλίας διέρχεται μία περίοδο εξασθένησης και αποδυνάμωσης, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης του ΑΕΠ είναι άκρως δυσμενείς.
Η επιβράδυνση της οικονομίας της Γαλλίας και τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έναντι του ενεργειακού πληθωρισμού θα επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά.
Η ανάπτυξη το 2023 για τη Γαλλία αναθεωρείται επί τα χείρω σε 0,2% από 1,7% ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξάνεται στο 5,4% του ΑΕΠ από 4,0%, με το τελευταίο να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 4,9% την περίοδο 2023-2025 έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,6%.
Το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να αυξηθεί στο 112% του ΑΕΠ έως το 2025.
Αυτές οι προβλέψεις υπόκεινται σε πρόσθετους κινδύνους που θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω τον δημοσιονομικό χώρο της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης μιας παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, της αντιστροφής της δημοσιονομικής εξυγίανσης και πρόσθετων καθυστερήσεων στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ως αποτέλεσμα, ο S&P αναθεώρησε επί τα χείρω το outlook για τη Γαλλία σε αρνητικό από σταθερό και επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα σε «AA/A-1+».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας