Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των πολιτών και αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις

1606
Χερσώνα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση

Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη επί του Δνειπέρου μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης από τους αμάχους.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από όλη τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου σε ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που ήταν συνέπεια των εντολών Σουροβίκιν μετά την απομάκρυνση των πολτιών και των αμάχων, προς καλύτερες αμυντικές θέσεις και θέτοντας πλέον τον μεγάλο ποταμό Δνείπερο σύνορο σε αυτή την πλευρά του μετώπου.

Όμως τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει γέφυρες είτε σε παραποτάμους του Δνείπερου είτε στον ίδιο τον ποταμό.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα, ο Ρώσος Υπουργός πήρε την απόφαση οι ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από ολόκληρη την δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, μεταφέροντας τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη.

Ο στρατηγός Sergei Surovikin, διοικητής της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε στον Σοϊγκού ότι η πόλη της Χερσώνας και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν και να λειτουργήσουν υπό τις τρέχουσες συνθήκες ενώ θα αποτελούσε απώλεια δυνάμεων ενώ πάντα θα υπήρχε ο φόβος της διάλυσης του μεγάλου φράγματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή.

«Η Χερσώνα δεν μπορεί να εφοδιαστεί και να λειτουργήσει πλήρως. Η Ρωσία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να διασφαλίσει την εκκένωση των κατοίκων», είπε.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση για την υπεράσπιση της αριστερής όχθης [ενν. στα ανατολικά του Δνείπερου] δεν ήταν εύκολη, ταυτόχρονα θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν και τηλεοπτικά, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, τόνισε ότι «οι ζωές και η υγεία των στρατευμάτων πάντα έχουν προτεραιότητα. Λαμβάνουμε υπόψη την απειλή στον άμαχο πληθυσμό και σεβόμαστε τις επιθυμίες αυτών που θέλουν να φύγουν, αλλά και διασφαλίζουμε την μεταφορά του στρατιωτικού υλικού στον Δνείπερο»

1 σχόλιο

  1. Aυτα ειναι σαχλαμαρες… Αυτο λεγεται παραδοση χωρις μαχη…. Ειναι μεγαλη ξευτιλα και αυτογελοιποιηση για τον Πουτιν πρωτα να ξεσηκωνει τον κοσμο με δημοψηφισματα να προσαρτει τα εδαφη αυτα και να τα κανει Τωσσικο εδαφος μεχρι και να εκτοξευει απειλες για χρηση πυρηνικων και μετα να την κοπανανε και να φευγουν…Ειναι απωλεια Ρωσσικου εδαφους και αποτελει μαυρη σελιδα για την Ρωσσικη ιστορια. Εδω φαινεται και το αποτελεσμα ολων των μυστικων συνομιλιων που ειχε με τους Αμερικανους.Απ’οτι φαινεται τα ειχε μηλημενα με αυτους εδω και μηνες αρα και αυτος στο κολπο ειναι… Μπορουμε να μηλησουμε για μεγαλη προδοσια…. Παραχωρει εδαφη που τα κερδισε μετα απο σκληρες μαχες χωρις καμια μαχη… Το ιδιο εγινε και στο Ιζιουμ οπως και στο Λιμαν.Θα πρεπει να φυγει και να ερθει καποιος αλλος ποιο αποφασιστικος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας