Χερσώνα: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση «με βλέμμα» τις αμερικανικές εκλογές

1889
Χερσώνα: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν

Βέβαιη η αποτυχία τους

Έτοιμη να ξεκινήσει η τελική ουκρανική επίθεση στην Χεσρώνα, προσπαθώντας να δώσουν στον Τ.Μπάιντεν μια «νίκη» πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για να δικαιολογηθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια δωρεάν βοήθειας από τις τσέπες των Αμερικανών φορολογουμένων.

Οι Ουκρανοί «πρέπει» να νικήσουν για να προσφέρουν στον Τ.Μπάιντεν μια δικαιολογία για να συνεχίσει την βοήθεια.

Από την πλευρά τους οι ρωσικές δυνάμεις υπό τον στρατηγό Σ.Σουροβίκιν έχουν δημιουργήσει μια πολυστρωματική  άμυνα με ένα δίκτυο αμυντικών θέσεων, κύριων, εναλλακτικών και συμπληρωματικών, μέσα στο οποίο θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τις δυνάμεις του Κιέβου, μεταξύ των οποίων έχουν απαπτυχθεί και 7.000 από τους 10.000 επίλεκτους που έχουν εκπαιδευθεί στην Βρετανία.

Ο Ρώσος αντικυβερνήτης της ομώνυμης επαρχίας κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ ανέφερε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αναγκαία «προκειμένου να υπερασπιστούμε την πόλη της Χερσώνας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, των Ουκρανών».

Ο Στρεμούσοφ επανέλαβε τις προηγούμενες εκκλήσεις προς τους πολίτες να φύγουν από την πόλη της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι φάλαγγες ουκρανικών οχημάτων θεάθηκαν σε περιοχές του μετώπου και ότι είναι πιθανή μια επίθεση.

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα ο Αμερικανός πολίτης που ζει στην ανατολική Ουκρανία Γκονζάλο Λίρα είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη επίθεση των Ουκρανών η οποία όμως όπως είχε πει θα είναι και η τελευταία.

Πιο συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Ουκρανική δύναμη μεταξύ 30 και 40 χιλιάδων ετοιμάζεται να  κάνει μια μεγάλη επίθεση στην πόλη της Χερσώνας.

Οι Ρώσοι απομακρύνουν από εκεί τον άμαχο πληθυσμό καθώς οι Ουκρανοί θέλουν να την ισοπεδώσουν.

100.000 όμως Ρώσοι βρίσκονται ήδη πίσω  από την Χερσώνα και περιμένουν.

Οι Ουκρανοί θα δώσουν τις τελευταίες μάχες τους σε Μπαχμούτ   και Χερσώνα αλλά δεν έχουν άλλες δυνάμεις πλέον.

Οι Ρώσοι οχυρώνονται στην Χερσώνα. Αφήνουν να επιτίθενται οι Ουκρανοί και στη συνέχεια με το Πυροβολικό τους εξουδετερώνουν. Έτσι θα κάνουν και τώρα».

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο όμως αν υπάρχουν «100.000 Ρώσοι στρατιώτες», όχι για την υπεράσπιση της πόλης, αλλά και σε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας: Συνολικά 40.000 ίσως και 50.000 να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και σε αυτό περιλαμβάνονται και πολλοί επίστρατοι χωρίς προηγούμενη εμπειρία και μέλη της ρωσόφωνης Εθνοφρουράς.

Γενικά, οι Ουκρανοί στην συγκεκριμένη Περιφέρεια είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι, έχουν καλύτερο οπλισμό και πολεμούν «με την πλάτη στον τοίχο». Αν αποτύχουν θα πέσει στο Νικολάγιεφ.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 4-00 εκατ. $ στο οποίο περιλαμβάνονται  μεταξύ άλλων 1.100 drone τύπου Phoenix Ghost, 45 άρματα μάχης T-72, από διάφορες πηγές και 40 πλωτά σκάφη για ποτάμιες περιοχές.

Προσβολή ουκρανικού Α/Κ συστήματος Μ-109 Paladin από ρωσικό drone στην Χερσώνα

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι άμαχοι θα πρέπει να εκκενώσουν τη Χερσώνα, την  περιοχή στρατηγικής σημασίας που συνορεύει με την χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι θέλουν να έχει ελευθερία κινήσεων το πυροβολικό τους και τα επιθετικά ελικόπτερά τους, τομείς στους οποίους εξακολουθούν να έχουν υπεροχή και στους οποίους οφείλουν τις αμυντικές επιτυχίες τους από τον Φεβρουάριο μέχρι. σήμερα.

Βέβαια και οι Ρώσοι πολεμούν με την «πλάτη στο τοίχο»: Αν χάσουν την πόλη της Χερσώνας είναι εκτεθειμένη μετά και η περιοχή της περιφέρειας της Ζαπορίζια με το πυρηνικό εργοστάσιο και όχι αυτό συνεπάγεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας