Χειμώνες και θέρη

808
Χειμώνες και θέρη

Κατά την συζήτηση στην Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων,ο πρωθυπουργός δήλωσε:” Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιούς παρακολουθεί η ΕΥΠ”. Είπε λοιπόν σε απόλυτη μετάφραση ότι στην Ελληνική Δημοκρατία,ο άμεσος πολιτικός προιστάμενος μίας υπηρεσίας- ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλαδή- αγνοεί και δεν ελέγχει τον τρόπο δράσης της. Υποτίθεται σε μία Δημοκρατία,οι κρατικές υπηρεσίες υπόκεινται στην ευθύνη μίας εκλεγμένης κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Δημοκρατία,όσο και το Σύνταγμα τύποις υπάρχουν.

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε: “Δεν χωρεί,πιστεύω αμφιβολία ότι η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη ήταν μία ενέργεια συνταγματικά ανεπίτρεπτη και πολιτικά καταδικαστέα[….]Δεν ελέγχθηκε επομένως από τις αρμόδιες αρχές,όπως επιτάσσει το Σύνταγμα,ούτε η αναγκαιότητα,ούτε η καταλληλότητα,ούτε η συνάφεια της βαρύτητας του μέτρου ενόψει του σκοπού[….]” (“Η Καθημερινή” 28-8-2022).

Θεωρώντας προφανώς η κυβέρνηση της ΝΔ ότι όπως λειτουργούν τα εγχώρια ΜΜΕ,τα οποία-στην πλειονότητά τους-προσφέρουν μονοδιάστατη πληροφόρηση,με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα αντίστοιχα διεθνή-τα οποία το συγκεκριμένο θέμα το καλύπτουν στην πραγματική του διάσταση- καταφέρεται εναντίον τους,προσπαθώντας να τα απαξιώσει και να τα υποβαθμίσει,γεγονός το οποίο θίγει την ελευθεροτυπία. Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg,με έδρα την Νέα Υόρκη,αναφέρεται στην υπόθεση με τίτλο:” Ελλάδα και Ε.Ε. κατηγορούνται για επιφανειακή αντιμετώπιση του σκανδάλου” και αναφέρεται σε ” ερωτήματα που μένουν αναπάντητα” και αυτό το γεγονός μπορεί να αποδειχθεί μία “σημαντική πολιτική κρίση για την Ελλάδα,η οποία οδεύει προς εθνικές εκλογές”(www.newpost.gr 26-8-2022). Την ίδια στιγμή το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου(IPI) καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απολογηθεί για τους απαράδεκτους υπαινιγμούς του που αφορούν δημοσιογράφο του Politico.

Στην ίδια συζήτηση στην Βουλή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δυνάμεις-του εξωτερικού- που θα ήθελαν να αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία παλαιά τακτική,όπου πάντα επιδιώκεται να υπάρχει ένα “μαύρο πρόβατο” που ευθύνεται για όλα τα δεινά( παλαιά ήταν ο κομμουνισμός). Η Δύση έως σήμερα είχε επιλέξει την Ρωσία,ως το παγκόσμιο “μαύρο πρόβατο”,που ωστόσο πλέον η τακτική αυτή δεν αποδίδει,με αποτέλεσμα να γίνεται σταδιακή απόσυρσή της,καθώς οι πολίτες βιώνοντας την πραγματικόρητα διαμορφώνουν άλλη άποψη και δεν πείθονται. Ο Τζέφρι Ντ. Σακς,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columpia,διευθυντής του Κέντρου Αειφόρου Ανάπτυξης και πρόεδρος του δικτύου λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και σύμβουλος τριών γραμματέων αυτού,που σήμερα υπηρετεί ως υπέρμαχος ΣΒΑ( Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης),υπό του Γ.Γ Αντόνιο Γκουτέρες σε άρθρο του αναφέρει:”[….] Η αφήγηση της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία απρόκλητη επίθεση του Πούτιν[….]Ωστόσο η πραγματική ιστορία ξεκινάει με την υπόσχεση της Δύσης προς τον Σοβιετικό πρόεδρο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς τα ανατολικά,την οποία ακολούθησαν τέσσερα κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ[….] Στον πυρήνα όλων αυτών βρίσκεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να παραμένουν η ηγεμονική δύναμη του κόσμου με την αύξηση των στρατιωτικών συμμαχιών σε όλο τον κόσμο για να περιορίσουν ή να νικήσουν την Κίνα και τη Ρωσία. Πρόκειται για μία επικίνδυνη,παρανοική και ξεπερασμένη ιδέα. Οι ΗΠΑ αριθμούν μόλις το 4,2% του παγόσμιου πληθυσμού και σήμερα μόλις το 16% του παγκόσμιου ΑΕΠ(σε διεθνείς τιμές). Στην πραγματικότητα το συνδυασμένο ΑΕΠ του G7 είναι τώρα μικρότερο από αυτό των BRICS(Βραζιλία,Ρωσία,Ινδία,Κίνα,Ν.Αφρική),ενώ ο πληθυσμός του G7 αποτελεί μόλις το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού σε σύγκριση με το 41% των BRICS[….]” (” Η Καθημερινή” 28-8-2022).Η Δύση και η κυβέρνηση  της ΝΔ λοιπόν με την πολιτική που επέλεξαν να ακολουθήσουν στον πόλεμο,στηρίζουν αυτή την ” επικίνδυνη,παρανοική και ξεπερασμένη ιδέα”. Τα υπόλοιπα όλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς με τα οποία παραμυθιάζουν τους πολίτες της Δύσης,που πλέον ξυπνούν και θα ξυπνήσουν ακόμη περισσότερο όσο ο καιρός περνά και θα τους βρουν απέναντί τους με μία άλλη ανατρεπτική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο δηλώνει ότι οι επόμενοι”5 με 10 χειμώνες θα είναι δύσκολοι”(www.newmoney.gr 23-8-2022). Η καταστρεπτική και αποτυχημένη πολιτική της Δύσης γυρίζει τους πολίτες της στον Μεσαίωνα. Λογικό είναι να ερωτούν οι πολίτες: Τι είδους θέρη ακολουθούν αυτούς τους χειμώνες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας