Χαριστική βολή: Οι Ρώσοι σάρωσαν 5-ουκρανικές ταξιαρχίες με 27-χτυπήματα

1640

Η Δύση εγκαταλείπει τον Zelensky

Η συνειδητοποίηση πως η περίφημη και πολυαναμενόμενη αντεπίθεση απέτυχε, αποδεκατίζοντας κυριολεκτικά τις ουκρανικές δυνάμεις (125.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν) και πως δεν θα καταφέρουν οι Ουκρανοί να πάρουν πίσω το Donbass δηλαδή τις περιοχές του Donetsk και του Luhansk ούτε την Κριμαία… δεν είναι τα μόνα προβλήματα για τον πρόεδρο της χώρας Volodymyr Zelensky.
Η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της χώρας του για τις λανθασμένες στρατηγικά κινήσεις τους έχουν ωθήσει σε ελεύθερη πτώση την δημοτικότητά του στο εσωτερικό και διπλωματικά την περιθωριοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη την πληροφορία που έδωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh, πως ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, Valery Gerasimov για ειρήνη στην Ουκρανία, μετά τη συντριβή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU).
Επίσης, ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας αποκάλυψε επίσης πως, δεν υπάρχουν πολεμικά σχέδια για το 2024, δεν υπάρχουν όπλα και το κυριότερο δεν υπάρχουν έτοιμες Ταξιαρχίες για πόλεμο, την ώρα που η Ρωσία
drones της κατέστρεψε δύο ακόμη ουκρανικά ισχυρά σημεία στο Donbass, δύο θέσεις παρατήρησης, με θύματα πάνω από μια διμοιρία Ουκρανών στρατιωτών
Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές απέτρεψαν την προσγείωση ουκρανικών στρατευμάτων στην όχθη του Δνείπερου
«Τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Kherson κατέστρεψαν τα αντίπαλα ουκρανικά στρατεύματα που επρόκειτο να αποβιβαστούν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου ποταμού», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Για να τα καταστρέψουν, η διοίκηση μιας από τις αερομεταφερόμενες ρωσικές μονάδες χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά Lancet.
Οι χειριστές κατέστρεψαν όλους τους στόχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών ταχύπλοων, ενός φορτηγού, σημαντικό αριθμό στρατιωτών και άλλου υλικού ουκρανικών σχηματισμών”, ανέφερε το υπουργείο.

Στο μέτωπο του πολέμου η Ρωσία σάρωσε 5 ταξιαρχίες Ουκρανών, σε 27 χτυπήματα ακριβείας

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Οδησσό, μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση το Σάββατο (2/12/2023).
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές αναφέρει δημοσίευμα του Strana που επικαλείται τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.
Όπως δήλωσε τότε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, η πρώτη επίθεση ήταν απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Έκτοτε, σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ηχούν καθημερινά σε ουκρανικές περιοχές, μερικές φορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ρωσικές δυνάμεις, πριν αρχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, απέκρουσαν με απόλυτη επιτυχία 14 απόπειρες επίθεσης των Ουκρανών κοντά στο Rabotino και το Verbovoye στην περιοχή Zaporizhia.
Οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 315 στρατιώτες, όπως μετέδωσε το Tass επικαλούμενο στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Στην περιοχή Zaporizhia οι ρωσικές μονάδες χτύπησαν με σφοδρότητα στρατιωτικούς και εξοπλισμό της 71ης Ταξιαρχίας Jager της Ουκρανίας.
Επίσης χτυπήθηκαν η 82η αερομεταφερόμενη, η 33η, η 65η και η 118η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στους οικισμούς της Malaya Tokmachka και Novoandreyevka στη Zaporizhia.
Επιπροσθέτως οι Ουκρανοί έχασαν επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 21 αυτοκίνητα και πέντε πυροβόλα όπλα.

Oι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 27 επιθέσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας σε ουκρανικά, οπλοστάσια και στρατό, αναφέρει το Tass, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μεταξύ 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 27 μαζικά πλήγματα σε υποδομές αεροδρομίων της Ουκρανίας, οπλοστάσια, αποθήκες πυρομαχικών, σε μονάδες πυροβολικού καθώς και δεξαμενές καυσίμων, χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας και drones.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (2/12/2023) οι Ρώσοι παρεμπόδισαν τους Ουκρανούς να αποβιβαστούν αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να φτάσουν στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου κοντά στην Kherson την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Στην περιοχή Kherson, ο εχθρός έκανε ανεπιτυχείς προσπάθειες να αποβιβάσει ομάδες στα νησιά και στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών μονάδων, ο εχθρός έχασε έως και 450 στρατιώτες. και 62 μονάδες εξοπλισμού.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο εχθρικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης και συνέλαβαν 14 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις νίκησαν επίσης μονάδες της 35ης, 36ης και 37ης ουκρανικής ταξιαρχίας κοντά στους οικισμούς Tyagyinka, Tokarevka και Sadovoye της περιοχής Kherson.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικούς πυραύλους S – 200 πάνω από τη Θάλασσα του Azov

Η Oυκρανία επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους εδάφους – αέρος S 200 που τροποποιήθηκαν για να χτυπήσουν στόχους αλλά καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας πάνω από τη Θάλασσα του Azov, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 2 Δεκεμβρίου περίπου στις 6:00 μ.μ. ώρα Μόσχας το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης χρησιμοποιώντας δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους S-200 τροποποιημένους για να χτυπήσουν επίγειους στόχους στο έδαφος της Ρωσίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν τους ουκρανικούς πυραύλους πάνω από τη Θάλασσα του Azov», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ουκρανία επιτέθηκε ξανά στον Υπερσιβηρικό

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πυροδότησαν εκρηκτικά σε μια ρωσική σιδηροδρομική γραμμή βαθιά στη Σιβηρία, τη δεύτερη επίθεση αυτή την εβδομάδα σε διαδρομές στρατιωτικού εφοδιασμού στην περιοχή, δήλωσε ουκρανική πηγή στο Reuters.
Τα περιστατικά φαίνεται να δείχνουν την απελπισία του Κιέβου στην τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος και διεξάγει επιθέσεις δολιοφθοράς βαθιά μέσα στη Ρωσία και να διαταράξει τη ρωσική επιμελητεία μακριά από την πρώτη γραμμή του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία που διαρκεί 21 μήνες.
Η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε ότι τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν καθώς ένα φορτηγό τρένο διέσχισε τη γέφυρα Chertov στην περιοχή Buryatia της Σιβηρίας, η οποία συνορεύει με τη Μογγολία και απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ουκρανία.
Το τρένο χρησιμοποιούσε μια εφεδρική σιδηροδρομική γραμμή μετά από επίθεση σε κοντινή σήραγγα μια ημέρα νωρίτερα που προκάλεσε εκτροπή των τρένων, είπε η πηγή.
Η ουκρανική πηγή, ανέφερε ότι και οι δύο επιχειρήσεις διεξήχθησαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), δίνοντας μια εκτίμηση για τις ζημιές, επικαλούμενη ρωσικά κανάλια Telegram.
Το χτύπημα στην εφεδρική γραμμή είχε σκοπό την διάλυση και της εφεδρικής διαδρομής στη γέφυρα Chertov, η οποία βρίσκεται στην κύρια γραμμή Baikal-Amur της Ρωσίας που διασχίζει την Ανατολική Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή.
Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος της Ρωσίας θεωρείται ευρέως πιο σημαντικός για τις ρωσικές εμπορευματικές μεταφορές από τον κύριο άξονα Baikal-Amur.

Έκτακτη επικοινωνία του αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ με τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Zaluzhny

Ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγός Charles Brown και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, όπως έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον.
«Οι δύο στρατηγοί συζήτησαν τις τελευταίες εκτιμήσεις στο πεδίο της μάχης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι δύο πλευρές είχαν επίσης συζήτηση σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Zaluzhny είπε στον Economist στις αρχές Νοεμβρίου ότι η σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία έχει φτάσει σε αδιέξοδο και τα στρατεύματα της χώρας του δεν μπορούν να επιτύχουν μια σημαντική ανακάλυψη.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, ένας πόλεμος φθοράς θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια και να καταστρέψει την Ουκρανία.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου.
Από τις αρχές Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε η αποτυχημένη αντεπίθεση, η Ουκρανία έχει χάσει 125.000 στρατιωτικούς.

Στροφή στην πολιτική του ΝΑΤΟ: Δεν ασχολήθηκε καν με την Ουκρανία

Η Ουκρανία αποτελεί πλέον μάλλον ένα ενοχλητικό αγκάθι για το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, που δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας από τη Ρωσία στον εν λόγω proxy war (πόλεμο αντιπροσώπων).
Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για την Ουκρανία ήταν είναι το τελευταίο σημαντικό γεγονός για το ΝΑΤΟ για τον χρόνο που φεύγει.
Ως εκ τούτου, παρά τη φαινομενικά συνηθισμένη φύση της συνάντησης, οι προσδοκίες ήταν σημαντικές.
Εξάλλου στην ουκρανική ηγεσία είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους στα μέσα Ιουλίου.
Όμως οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ούτε καν ασχολήθηκαν με την Ουκρανία προς απογοήτευση του Zelensky.
Έριξαν όλο το βάρος τους στη Μέση Ανατολή, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Οι υπουργοί Εξωτερικών ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή», είπε ο Stoltenberg.
Ερωτηθείς για τον «ρόλο της συμμαχίας στη σύγκρουση», ο Stoltenberg απάντησε: «Κάποιοι σύμμαχοι ενεργούν διαφορετικά. Αλλά οι δομές του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα. Ένα από τα μηνύματά μας είναι: H σύγκρουση να μην κλιμακωθεί σε μεγαλύτερη περιφερειακή.»

Konovalov:  Mission Impossible η αμυντική γραμμή από Donbass σε Δυτική Ουκρανία που θέλει να χτίσει ο Zelensky

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ivan Konovalov πιστεύει ότι, παρά το ότι ο Zelensky δείχνει γενναίος και ανυποχώρητος, το τελευταίο του εγχείρημα, το χτίσιμο αμυντικών γραμμών είναι παραδοχή ήττας.
“Αυτή είναι μια αναγνώριση ότι το καθεστώς του Κιέβου χάνει [σε αυτό το στάδιο]: αλλάζουν τακτική από επιθετική σε αμυντική”, είπε ο Konovalov.
“Φυσικά, ο Zelensky δεν μπορεί να το παραδεχτεί επισήμως.
Ωστόσο, η ίδια η δήλωση για τη δημιουργία οχυρωμένων περιοχών και δομών στις πόλεις, δηλαδή το στρώσιμο [άμυνων], είναι ακριβώς μια παραδοχή ότι κανείς δεν πιστεύει ότι το ουκρανικό μέτωπο θα κρατήσει.
Είναι μια παραδοχή ότι πλησιάζει η στιγμή που θα καταρρεύσει πραγματικά.
Και επομένως, ο [Zelensky] δημιουργεί περίπου το ίδιο που έκανε ο [Αdolf] Hitler σύμφωνα με το σχέδιο άμυνας της πόλης του.
Όλοι θυμούνται πώς τελείωσαν όλα, ποια κατάσταση “η ναζιστική Γερμανία είχε αντιμετωπίσει.
Προφανώς, για τους Ναζί του Κιέβου θα τελειώσει με τον ίδιο τρόπο.”

Το κόστος της γραμμής: 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν υπολογίσει πόσο θα κόστιζε η αμυντική γραμμή του Zelensky και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το συνολικό μήκος της γραμμής άμυνας θα ήταν τουλάχιστον 2.800 km (1.700 μίλια), θα χρειαζόταν τουλάχιστον οκτώ έως εννέα μήνες για να κατασκευαστεί μια τέτοια γραμμή, πόσο μάλλον ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα, και θα κόστιζε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια, λένε.
Σύμφωνα με τον Konovalov, το σχέδιο του Zelensky είναι απλώς «Mission Impossible».
«Δεν μπορεί να γίνει», είπε ο ειδικός.
“Και επομένως, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή είναι απλώς μια δήλωση, αφενός.
Από την άλλη, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου είναι βυθισμένη στη διαφθορά.”
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή στην έλλειψη οποιασδήποτε εποπτείας επί των δαπανών του Κιέβου, γεγονός που θα καταστήσει απολύτως αδύνατο τον υπολογισμό πόσα χρήματα θα δαπανηθούν πραγματικά για την κατασκευή και πόσα θα κατέληγαν στις τσέπες των Ουκρανών πολιτικών.

Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»;

«Και ταυτόχρονα, πρέπει να ρωτήσει κανείς τον Zelensky και το περιβάλλον του πόσα χρήματα σκοπεύουν να βγάλουν από αυτό, γιατί θέλουν η Δύση να πληρώσει για όλη αυτή την τρέλα».
Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να επιδοτήσουν την περιπέτεια του Joe Biden στην Ουκρανία.
Έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί σε νέα πακέτα πολλών δισεκατομμυρίων για το Κίεβο, που ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επικαλούμενοι εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ και υποψίες διαφθοράς στην Ουκρανία.
Τον Οκτώβριο, ο Biden ζήτησε 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για το Κίεβο.

Οι 6 λόγοι που χάρισαν στην Ρωσία την νίκη

Η αποτυχία της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης του Κιέβου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και όπλα του ΝΑΤΟ, μαζί με το τεράστιο οικονομικό «βάρος» της υποστήριξης του καθεστώτος του προέδρου Volodymyr Zelensky έχουν προκαλέσει την «κούραση με την Ουκρανία» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Είναι ένας παράγοντας από τους 6 συνολικά που οδήγησαν σε νίκη την Ρωσία.

1.Ο προνοητικός Putin

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας «προμηθεύτηκε στρατιωτικές προμήθειες» με προνοητικότητα, σφυρηλάτησε ισχυρούς δεσμούς με τον Παγκόσμιο Νότο, τον οποίο η Δύση έχει αποξενώσει και, το πιο σημαντικό, «υπονόμευσε την πεποίθηση στη Δύση» ότι η Ουκρανία μπορεί να αναδυθεί από το σύγκρουση

2.Το «πεδίο μάχης διαμορφώνει την πολιτική
Το «πεδίο μάχης διαμορφώνει την πολιτική» και «η ορμή επηρεάζει το ηθικό», πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη αποτελεσμάτων στο πεδίο μάχης που δείχνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού υλικού παρά τη βοήθεια δισεκατομμυρίων του ΝΑΤΟ αυξάνουν όλα την «κούραση, με το ουκρανικό».

3. Εσωτερικές τριβές που οδηγούν σε ρήξη στο Κίεβο
Καθώς ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας συνεχίζεται, η διάθεση στο Κίεβο γίνεται όλο και πιο «σκοτεινή», με τoν βομβαρδισμό από σκάνδαλα διαφθοράς και τις ταραχές για επιρροή να έχουν αποδεκατίσει τα ποσοστά αποδοχής του Zelensky στις τοπικές δημοσκοπήσεις.

4. Αλλαγή κλίματος
«Φωνές στη Δύση λένε ότι η αποστολή χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία είναι σπατάλη
».
Το δημοσίευμα επισημαίνει άλλα προφανή γεγονότα, όπως ότι οι δυτικές κυρώσεις που αποσκοπούσαν να ακρωτηριάσουν τη Ρωσία όχι μόνο απέτυχαν αλλά απέτυχαν.
Το σχέδιο περιορισμού των εσόδων από το ρωσικό πετρέλαιο με τον περιορισμό της τιμής του αργού στα 60 δολάρια το βαρέλι απέτυχε
Ο Vladimir Putin, ο οποίος πρόσφατα είπε σε μια σύνοδο ολομέλειας του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «εθνικοαπελευθερωτικό» αγώνα ενάντια στον «παγκόσμιο ηγεμόνα», αναγνωρίζεται επίσης ότι «ενίσχυσε τη θέση του στο εσωτερικό».

5. Ο ρόλος της Ευρώπης και η έλλειψη στρατηγικής
Οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, η ΕΕ μπορεί να δεσμεύονται δημόσια ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν για την υποστήριξη του Κιέβου, αλλά έρευνες σε όλο τον κόσμο υποδηλώνουν το αντίθετο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να χορηγήσει την Ουκρανία 50 δισ. ευρώ (56 δισ. δολάρια), αλλά η Ουγγαρία απειλεί να μπλοκάρει τη βοήθεια και να ασκήσει βέτο στην προσπάθεια ένταξης του Κιέβου στην ΕΕ.
Η Ουγγαρία δεν θα συμφωνήσει ποτέ να συνδέσει το θέμα της πληρωμής της Ουκρανίας από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ένταξή της στο μπλοκ.
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO), Herbert Kickl, χαρακτήρισε επίσης ως καθαρή «πολιτική τρέλα» τις κινήσεις της ΕΕ να επιδιώξει την ένταξη της Ουκρανίας, μιας χώρας βυθισμένης σε ενεργό ένοπλη σύγκρουση.
Η επίσημη απόφαση να ανοίξει η ένταξη συνομιλίες με το Κίεβο θα γίνουν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 14-15 Δεκεμβρίου.

6. H βοήθεια από τις ΗΠΑ σκαλώνει
Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Biden είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς προσπαθεί να προωθήσει μέσω του Κογκρέσου πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία αξίας άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Νοέμβριο, ο Biden αναγκάστηκε να υπογράψει n;omo για την προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το επόμενο έτος, η οποία δεν περιλαμβάνει πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.
Όσον αφορά την κοινή γνώμη, το 45% των Αμερικανών πιστεύει ότι η στρατιωτική βοήθεια που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία δεν άξιζε το κόστος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Συμβουλίου Παγκόσμιων Υποθέσεων του Σικάγο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο.

Andrii Telizhenko (Ουκρανός διπλωμάτης): Βαρίδι για την Δύση η Ουκρανία, θέλει να ξεμπερδεύει με τον Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξακολουθεί να αρνείται ότι «δεν είναι πια χρήσιμος» για τη Δύση, δήλωσε ο πρώην Ουκρανός διπλωμάτης και πληροφοριοδότης Andrii Telizhenko στο podcast του Sputnik Backstory, την ώρα που σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η βαθμολογία αποδοχής του στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Economist, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη στον Ουκρανό πρόεδρο (32%) είναι μικρότερη από τη μισή του Ανώτατου Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Valery Zaluzhny (70%) και 13% μικρότερη από αυτή του διπλωμάτη της Ουκρανίας Kyrylo Budanov (45%).
«Σήμερα βλέπουμε ότι η νομιμότητα του προέδρου, ο οποίος είχε την υποστήριξη του 70% των Ουκρανών επειδή ήθελαν ειρήνη, πέφτει δραματικά, παρόλο που η μηχανή προπαγάνδας εξακολουθεί να λειτουργεί», δήλωσε στο Sputnik ο πρώην Ουκρανός διπλωμάτης Telizhenko.
“Και δεν υποχωρεί για εκλογές.
Είναι δικτάτορας.
Είπε ότι θα έρθει για μια θητεία.
Και εκβιάζει μια δεύτερη θητεία, παρόλο που υπάρχει στρατιωτικός νόμος, αλλά χωρίς στρατιωτική ιδιότητα ή επίσημη αναγνώριση πολέμου στην Ουκρανία, ο ίδιος ο νόμος είναι στρατιωτικός, αλλά δεν υπάρχει επίσημος πόλεμος που να αναγνωρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο της Ουκρανίας για να σταματήσει τις οποιεσδήποτε εκλογές».
Και τα τελευταία νέα είναι ότι σήμερα το ουκρανικό κοινοβούλιο, οι φατρίες στο ουκρανικό κοινοβούλιο ωθήθηκαν από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, το καθεστώς του Zelensky, απλώς για να υπογράψουν μια συνθήκη, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζουν καμία εκλογή μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος ή ο στρατιωτικός νόμος και έξι μήνες μετά… θα γίνουν εκλογές στην Ουκρανία».

Η Δύση επιδιώκει να απαλλαγεί από τον Zelensky — οι εκλογές ο πιο βολικός τρόπος, γι’αυτό ο Zelensky δεν θέλει εκλογές

Μιλώντας στο podcast του Backstory ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων και ασφάλειας Mark Sleboda είπε ότι η Δύση επιδιώκει να απαλλαγεί από τον Zelensky — και οι εκλογές φαίνονται ο πιο βολικός τρόπος για να γίνει αυτό, δεδομένης της χαμηλής βαθμολογίας αποδοχής του Ουκρανικού κατεστημένου, γι’αυτό ο Zelensky δεν θέλει εκλογές.
«[Ο Zelensky] δεν πιστεύει ότι τον έχει εγκαταλείψει η Ουάσιγκτον», είπε ο Telizhenko.
Νομίζω ότι ο Zelensky βρίσκεται ακόμη σε μια αυταπάτη, θα έπρεπε… να επιστρέψει στην πραγματική ζωή. Αλλά νομίζω ότι πιστεύει ότι είναι Θεός επειδή έχει τον Μπάιντεν δίπλα του».
Όχι μόνο ο Zelensky έχει εξαπατηθεί από τη Δύση, αλλά και ολόκληρο το έθνος, τόνισε ο πρώην Ουκρανός διπλωμάτης, ο οποίος σύμφωνα με τον Telizhenko, τόνισε πως το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία ήταν σχεδιασμένο και ενορχηστρωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος από τη Δύση, με εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά να χυθούν στη λεγόμενη επανάσταση του Μαϊντάν.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ότι θα ήταν ευπρόσδεκτη στο ΝΑΤΟ, σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης, αν και αμφέβαλλε ότι η Ουάσιγκτον θα άφηνε ποτέ την Ουκρανία να ενταχθεί στο διατλαντικό μπλοκ.

Το «παραμύθι του ΝΑΤΟ» χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση για να κάνει την Ουκρανία να στραφεί ενάντια στη Ρωσία

Νομίζω ότι το «τυράκι» της εισόδου στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκε για να δελεάσει την Ουκρανία.
Η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πριν από 10 με 20 χρόνια.
Είχε καλύτερο στρατό από ό,τι έχει σήμερα και πολύ πιο καλά προετοιμασμένο», αλλά «δεν υπήρχε πολιτική βούληση», είπε ο Telizhenko.
«Η Ουκρανία παρασύρθηκε σε αυτή την ατζέντα του ΝΑΤΟ, η προπαγάνδα από τη Δύση στήριξε το παραμύθι: «ελάτε μαζί μας στην ΕΕ και θα σας βοηθήσουμε», αλλά χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η Ουκρανία αντι-Ρωσική… μέρος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ… για να σκοτώσουν Ρώσους και να το χρησιμοποιήσουν για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη Ρωσία από μέσα».
Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.
Ο διπλωμάτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δύση είχε δείξει το πραγματικό της πρόσωπο στη συνεχιζόμενη κρίση, ενώ οι διεφθαρμένοι Ουκρανοί πολιτικοί επέδειξαν αδυναμία και με κοντόφθαλμη οπτική από τότε που έφαγαν το δόλωμα της Δύσης, ασπάστηκαν τη ρωσοφοβία και καταλήξαμε όπου έχουμε καταλήξει.
Προειδοποίηση American Conservative: Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν σχεδιάζεται ούτε αρχές 2024

Εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξετάσει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ξεχωριστά από τη στήριξη του Ισραήλ, δεν θα μπορέσει να εγκρίνει τη βοήθεια στην Ουκρανία ούτε στις αρχές του 2024, γράφει το αμερικανικό περιοδικό American Conservative.
«Εάν η χρηματοδότηση της Ουκρανίας δεν συνδέεται με τη βοήθεια προς το Ισραήλ ή την ασφάλεια των συνόρων, τότε οι πιθανότητες για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 είναι ελάχιστες», αναφέρει το American Conservative.
Το περιοδικό American Conservative 
σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να «σκίσουν σε κομμάτια» ένα νέο νομοσχέδιο για τη συνδυασμένη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, το οποίο προτείνεται από τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Biden αγνοεί τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Τέξας στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσου Chip Roy σημείωσε ότι θα απαγόρευε την αναφορά του ονόματος της Ουκρανίας στο Κογκρέσο έως ότου η Ουάσιγκτον αναλάβει την προστασία των συνόρων από τους μετανάστες.
Εάν ήμουν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα ξεκαθάρισα ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει ούτε ένα δολάριο.
Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία άλλη νομοθεσία μέχρι να προστατεύσουμε τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ουκρανία».

Ο Soros αγοράζει την Ουκρανία και τη μετατρέπει σε χωματερή ραδιενεργών και χημικών αποβλήτων

Σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη συμφωνία κατέληξαν η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία του διεφθαρμένου Zelensky με την οικογένεια Soros.
Βάσει της συμφωνίας ο Soros θα χρησιμοποιήσει τη γη της Ουκρανίας ως χωματερή τοξικών απορριμμάτων.
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να διαθέσουν 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα γόνιμου εδάφους για την εναπόθεση επικίνδυνων χημικών και ραδιενεργών αποβλήτων στο πλαίσιο συμφωνίας με τον γιο του George Soros, Alexander, μεταδίδει το Tass, επικαλούμενο την έρευνα του Γάλλου ανεξάρτητου δημοσιογράφου Jules Vincent που βασίζεται σε πηγή μέσα από το ουκρανικό υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
Αυτή η συμφωνία επιτρέπει την εναπόθεση χημικών αποβλήτων από εταιρείες που συνδέονται με τον χρηματοδότη George Soros στο γόνιμο μαύρο έδαφος της Ουκρανίας», έγραψε ο δημοσιογράφος στη σελίδα του στην πλατφόρμα Χ.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος ανέβασε ένα βίντεο της έρευνάς του, το οποίο περιλαμβάνει μια ηχογραφημένη συνομιλία με έναν ανώνυμο αξιωματούχο.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι η συμφωνία επετεύχθη σε συνάντηση μεταξύ του Alexander Soros και του Andrey Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, στις 7 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το προεδρικό γραφείο υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο για τη διάθεση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων γης στις περιοχές Ternopol, Khmelnitsky και Chernovtsy «για αόριστη και ευνοϊκή χρήση» από δυτικές εταιρείες.
Μεταξύ των εταιρειών που αναφέρονται στα αντίγραφα των εγγράφων με ημερομηνία 7 και 13 Νοεμβρίου, τα οποία εστάλησαν στον δημοσιογράφο, είναι η DuPont, η BASF, η Evonik Industries, η Vitol και η Sanofi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας