Η Τουρκία παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο, ενώ η Ελλάδα παραμένει τεχνολογικά ουραγός

684
cezeri

Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο τουρκικό ιπτάμενο αυτοκίνητο με την επωνυμία «Cezeri», από το όνομα ενός περίφημου μουσουλμάνου εφευρέτη του 12ου αιώνα. από την Ανατολία.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Baykar», το βάρος 230 κιλών ιπτάμενο όχημα πραγματοποίησε με επιτυχία την παρθενική του πτήση, διανύοντας πτήση 10 μέτρων, κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ο Ισμαήλ αλ Τζαζαρί γεννήθηκε το 1136 στο Ντιγιάρμπακιρ της σημερινής Τουρκίας και έγινε γνωστός για τις περίφημες εφευρέσεις του.

Όσον αφορά στο τουρκικό ιπτάμενο όχημα «Cezeri», προς το παρόν μπορεί να μεταφέρει μόνο ένα άτομο, αλλά η επόμενη εκδοχή του θα έχει χώρο για περισσότερους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα με την Baykar, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δοκιμές κι άλλων πρωτοτύπων, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές και με επιβάτες εντός του οχήματος, μιας και προς το παρόν το Cezeri πετάει χωρίς οδηγό, με τη βοήθεια αυτόνομου συστήματος πτήσης.

Κι ενώ το ιπτάμενο αυτοκίνητο ίσως χρειαστεί ακόμη 10 με 15 χρόνια για να κυκλοφορήσει στους δρόμους ή πιο σωστά στους ουρανούς, «θα μπορούσαμε να δούμε ψυχαγωγικές χρήσεις για το όχημα εκτός πόλεων εντός 3-4 χρόνων» ανέφερε ο επικεφαλής τεχνολογικός υπεύθυνος της εταιρείας, Σελτζούκ Μπαϊρακτέρ, σύμφωνα με την τουρκική «Daily Sabah».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία, Baykar, ιδρύθηκε το 1984 και εξειδικεύεται στην κατασκευή ιπτάμενων drone οπλισμένων και μη, συστημάτων ελέγχου καθώς και εξομοιωτών και αεροηλεκτρονικών συστημάτων.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας