Μπλίνκεν στην Κύπρο-Για «διάδρομο» που θα την πνίξει με ξεριζωμένους Παλαιστίνιους-πρόσφυγες

802

Η Κύπρος δεν πρέπει να εκτελέσει τα βρώμικα Σιωνιστικά σχέδια και να μετατραπεί σε αποθήκη Παλαιστινιακών ψυχών που θα εκδιωχθούν βίαια από τη γη τους!

Η δημιουργία  ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους άμαχους της Γάζας και όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στην Κύπρο εκτάκτως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση την Κυριακή με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών είχε προσγειωθεί στη Λάρνακα. Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε εγκαίνια σε χωριό της Λευκωσίας ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στη Λάρνακα για μια έκτακτη επίσκεψη στη χώρα, «μέσα στο πλαίσιο και των προσπαθειών που η χώρα μας έχει αναλάβει σε σχέση με την κρίση στην περιοχή μας».

Επίσης η παράκαμψη και η συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο έγινε για να τους ευχαριστήσει για τον ρόλο της Κύπρου στην προσωρινή φιλοξενία ορισμένων Αμερικανών πολιτών που διέφυγαν από το Ισραήλ τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ ναύλωσαν τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε Αμερικανούς από το λιμάνι της Χάιφα στη Λάρνακα, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς εντάθηκαν και η τρομοκρατική οργάνωση επιτάχυνε τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων και κωμοπόλεων μετά τις σφαγές της στις 7 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα ο κ. Μπλίνκεν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Δυτική Όχθη, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο κ. Μπλίνκεν πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ώρες την Τουρκία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στην Άγκυρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Σε ανακοίνωσή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας