Μπανανία!-Η ΝΔ μπλοκάρει την κλήση Ντίλιαν στην Επιτροπή Θεσμών!-ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ !!!

Η κυβερνητική πλειοψηφία σκοπεύει να μην επιτρέψει να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Παρότι συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που κατέθεσαν αίτημα για την υποχρεωτική κλήση του Ταλ Ντίλιαν προς ακρόαση, η κυβερνητική πλειοψηφία σκοπεύει να μην επιτρέψει στον πρώην διοικητή επίλεκτης μονάδας τεχνολογίας των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στρατού να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, μετά τις 20 Ιουνίου θα διεξαχθεί συνεδρίαση για να συζητηθεί το αίτημα της μειοψηφίας, τονίζοντας πως θα γίνει όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τη στιγμή που η κλήση Δεμίρη – Τζαβέλλα (ασχέτως αν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν καταδέχτηκε) συντελέστηκε χωρίς αυτό το διαδικαστικό στάδιο, κάτι που ο κ. Μπούρας δεν θέλησε να σχολιάσει μετά από σχετικό ερώτημα του documentonews.gr.

Σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού, «η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση λειτουργούς του κράτους, καθώς και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας, η προσέλευση των οποίων είναι υποχρεωτική».

Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε 126 χρόνια φυλάκισης για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, για χάρη του οποίου εκδόθηκε από το ΥΠΕΞ άδεια εξαγωγής στη Μαδαγασκάρη και που έχει παραχωρήσει δηλώσεις σε εφημερίδες και κανάλια που ταρακούνησαν το πολιτικό σκηνικό, δεν αποτελεί δημόσιο πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν και εάν η ΝΔ βάλει φρένο στην ακρόαση Ντίλιαν θα πρόκειται για ομολογία σύνδεσης της κυβέρνησης και δη του ίδιου του πρωθυπουργού με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

ΠΗΓΗ Documenfo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας