Μπάκχμουτ: Ρώσοι κατέλαβαν την Κurdyumovka-Μπορούν να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών!

1351

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Μπάκχμουτ όπου η ρωσική Wagner κατέλαβε την μικρή πόλη Κurdyumovka και έθεσε υπό το βεληνεκές του ρωσικού Πυροβολικού τον δυτικό αυτοκινητόδρομο από τον οποίο εφοδιάζονται οι 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες και Δυτικοί μισθοφόροι που έχουν οχυρωθεί μέσα στο Μπάκχμουτ το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο μεταφορικό κόμβο της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Κurdyumovka βρίσκεται νότια-νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και προσφέρει δεσπόζουσα θέση στις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούν διπλή υπερκέραση της πόλης από Βορρά και Νότο με στόχο να διακοπούν όλοι οι εφοδιασμοί στους Ουκρανούς.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι εκδηλώνουν τρεις επιθέσεις στις πόλεις Konstantinovka, Novomikhailovka και Pervomaisky.

Η Konstantinovka βρίσκεται νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και αν καταληφθεί από τους Ρώσους τότε θα είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να ανεφοδιάζονται.

Εξελίξεις υπάρχουν και στην Μαρίνκα, την πόλη νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ. Οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να καταλάβουν τμήμα της και εν τέλει φαίνεται πως απώθησαν τους Ουκρανούς από το κέντρο της και προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Οι Ρώσοι εκδηλώνουν επίθεση και στην Krasnohorivka στα βόρεια της Μarinka και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με περικύκλωση.

Στο Ντονέτσκ μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα περίχωρά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας