Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν άλλα δύο οικοδομικά τετράγωνα

1269

Απομένουν ένα πολύ μικρό μέρος της πόλης και η Κρομόβε στην δυτική είσοδο

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner υποστηριζόμενες από αερομεταφερόμενες μονάδες VDV κατέλαβαν δυο οικοδομικά τετράγωνα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ, όπου μαίνεται η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία από το περασμένο καλοκαίρι και έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε Ρώσους και Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταλήφθηκαν δυο τετράγωνα στο βορειοδυτικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Μονάδες αλεξιπτωτιστών VDV, βοηθούν τη Wagner συγκρατώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ώστε να μην πλαγιοκοπήσουν τις μονάδες της, κατά την ίδια πηγή.

Με λίγα λόγια η Wagner πραγματοποιεί τις επιχειρήσεις διείσδυσης και εξάρθρωσης των ουκρανικών αμυντικών γραμμών και οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές VDV φροντίζουν να πραγματοποιούν ελιγμούς υπερκέρασης.

Στην πραγματικότητα ότι έχει απομείνει στο Μπάκχμουτ υπό ουκρανικό έλεγχο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό της πόλης, της τάξης του 6%.

Το μόνο «αγκάθι» για τις ρωσικές δυνάμεις είναι η Κρομόβε η οποία βρίσκεται ακριβώς έξω από την δυτική είσοδο του Μπάκχμουτ.

Η Wagner θεωρείται πως από σήμερα θα ξεκινήσει την επιχείρηση κατάληψή της.

Σύμφωνα με τον Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπο της διοίκησης του ουκρανικού Στρατού στο ανατολικό τμήμα της χώρας «Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των θέσεών μας με σατανικό ζήλο», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό της ουκρανικής Βουλής.

Σε ότι αφορά την κατάσταση των εναπομεινάντων Ουκρανών στην πόλη, δεν έχουν πλέον καμά διέξοδο διαφυγής.

Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επισκέφτηκε τις ρωσικές μονάδες για να ευχηθεί για το Πάσχα.

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν πρέπει να συμβιβαστεί στην Ουκρανία και ότι πρέπει να το πάει μέχρι τέλους, ώστε να νικήσει κατά κράτος τις ουκρανικές δυνάμεις.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του στρατιωτικού εθελοντικού σώματος δημοσίευσε ένα μακροσκελή κείμενο σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να υιοθετηθεί στην Ουκρανία. Ορισμένα μέσα στο Κίεβο το παρουσίασαν ως έκκληση προς τον ηγέτη του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίζεται, όμως, ακριβώς το αντίθετο.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει η «La Repubblica», ο ίδιος καλεί «να μην ενδώσουμε σε συμβιβασμούς ακόμα και με το κόστος να υποστούμε βαριές στρατιωτικές ήττες» και «να αγγίξουμε πάτο», αλλά στη συνέχεια «να ξανασηκωθούμε πιο δυνατοί και συμπαγείς από πριν». Ο τίτλος του δοκιμίου του Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι «Μόνο δίκαιη μάχη, καμία συμφωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας