Αργεντινή-Θα είναι το επόμενο καυτό σημείο του πλανήτη;-Ξυπνούν μνήμες απ΄το 2001!

1332

Ιδιαίτερα βασανισμένος λαός ο αργεντίνικος, αλλά και μπαρουτοκαπνισμένος μαζί. Οι θύμησες απ’τα ιστορικά γεγονότα του 2001, τον Ντε Λα Ρούα και το ελικόπτερο είναι νωπές ακόμα. Και αυτός ο….”αναρχοκαπιταλιστής” Μιλέϊ και μαζί όλο το νεοφιλελεύθερο φιλοαμερικάνικο συνάφι του, δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι

( Iskra)

 

Από το Μπουένος Άιρες μια “Καλημέρα” σήμερα, όπου όλη μέρα και μέχρι τη νύχτα (αυτή την ώρα), ξέσπασαν τεράστιες διαδηλώσεις, οργανωμένες από τα εργατικά συνδικάτα και τις ενώσεις σπουδαστών /μαθητών.

✔️ Μόλις 10 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ακροδεξιού προέδρου Javier Millei και λίγα 24ωρα από την ανακοίνωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης “θεραπείας σοκ”, οι δρόμοι και οι πλατείες γέμισαν κάτω απο το σύνθημα “Δεν θα περάσουν/Αντίσταση/Ανατροπή”.

✔️Oι διαδηλώσεις εξελίχτηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
Το ακροδεξιό καθεστώς, πραχτικά απαγόρευσε τις πορείες και συγκεντρώσεις και προχτές ανακοίνωσε το φακέλωμα όσων συμμετέχουν με … “μητρώο διαδηλωτών”!
Όσοι διαδηλώνουν, σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα χάνουν ΚΑΘΕ κοινωνική ασφάλιση και δικαίωμα σύνταξης καθώς και κάθε υπηρεσία που παρέχεται από το κράτος (… όσες δεν περάσουν σε ιδιώτες φυσικά!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας