Απίστευτο-Βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον στρατό ως …απεργοσπαστικό μηχανισμό

903

«Είναι σημαντικό για τη βρετανική κυβέρνηση… να έχει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει τη χρήση του στρατού, προκειμένου να μη διακόπτεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Υγείας, εάν οι εργαζόμενοι στους εν λόγω τομείς βρίσκονται σε απεργία.
Στη δήλωση αυτή προέβη ο επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και ενώ η Βρετανία αντιμετωπίζει ήδη εργατικές κινητοποιήσεις σε διάφορους τομείς και απεργίες από χιλιάδες νοσηλευτές στην Αγγλία και εργαζόμενους ασθενοφόρων που σχεδιάζουν να αντιδράσουν το επόμενο διάστημα.
Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καλέσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυξήσεις μισθών για να καλύψει τον πληθωρισμό και ότι, ακόμη κι αν μπορούσε να καλύψει τα αιτήματά τους, τέτοιες αυξήσεις θα τροφοδοτούσαν περαιτέρω τον πληθωρισμό.
«Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι να πουν “δεν είναι ώρα για απεργίες, είναι ώρα για προσπάθεια και διαπραγμάτευση”.
Αλλά ελλείψει αυτού, είναι σημαντικό για την κυβέρνηση… να έχει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης », είπε ο Nadhim Zahawi στο Sky News.

Κύμα απεργιών

«Εξετάζουμε τον στρατό, σχεδιάζουμε μια ειδική δύναμη αντίδρασης», είπε, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να αναλάβουν την οδήγηση των ασθενοφόρων
Ο Alex Baldock, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys υπογράμμισε ότι η εταιρεία του δεν θα χρησιμοποιήσει τα ταχυδρομεία επί του παρόντος για να μειώσει τυχόν επιπτώσεις από την απεργία.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ταχυδρομείων και δεμάτων Royal Mail πραγματοποίησαν αρκετές απεργίες ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, αναφέρει το Reuters.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, μόλις ένα μήνα διακυβέρνηση της χώρας, αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μακράς ύφεσης εν όψει εκλογών που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί θα χάσουν στις κάλπες.

Περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι ο Sunak θα μπορούσε να αναβιώσει τα σχέδια για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος, των δασκάλων και των πυροσβεστών, ενώ η Sunday Telegraph ανέφερε ότι θα μπορούσαν να κληθούν φαρμακοποιοί για να βοηθήσουν τους ασθενείς εάν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας απεργήσουν αργότερα αυτόν τον μήνα.
Το Εργατικό Κόμμα κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, με την Bridget Phillipson, την επικεφαλής της εκπαιδευτικής πολιτικής της αντιπολίτευσης, να λέει ότι οι δάσκαλοι έχουν «δίκιο να ζητούν για μια καλύτερη συμφωνία όσον αφορά τις αμοιβές».
Οι δάσκαλοι σε όλη τη Σκωτία πραγματοποίησαν απεργία για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για μια συμφωνία αμοιβών.
Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό στην Αγγλία και την Ουαλία ψηφίζουν εάν θα απεργήσουν, έχοντας μισθολογικά αιτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας