Απελευθερώθηκε το λιμάνι της Μαριούπολης-Αποκόπηκε το Τάγμα Αζόφ από θάλασσα

1195
Αποκόπηκε το Τάγμα Αζόφ από θάλασσα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης στο σύνολό του και περιόρισαν ακόμα περαιτέρω τις δυνάμεις του Τάγματος Αζόφ εντός του βιομηχανικού συγκροτήματος Azovstal.

Το λιμάνι της Μαριούπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), δήλωσε ο επικεφαλής Ντένις Πουσίλιν.

Μιλώντας στο Κανάλι 1, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, 185 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη.

Την εποχή της απόσχισης του Ντονέτσκ από την Ουκρανία και της ανακήρυξης της περιοχής ως Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ το 2014, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450.000 άτομα, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής μετά το Ντόνετσκ.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο της Μαριούπολης και τα ανατολικά της προάστια έγιναν ένα από τα βασικότερα σημεία συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Στις 7 Μαρτίου 2022, ο Αλεξάντερ Σεμιόνοφ, αναπληρωτής διοικητής του Τάγματος Βοστόκ του DPR, είπε ότι η πόλη ήταν περικυκλωμένη και ότι είχε ξεκινήσει εκκαθάριση ορισμένων περιοχών της. Επί του παρόντος, οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ μάχονται για την τελική απελευθέρωση της πόλης η οποία αποτελείται από αμιγώς ρωσόφωνο πληθυσμό.

Aκόμα απομένει το κύριο μέρος της βιομηχανικής ζώνης για να απελευθερωθεί και τυπικά η Μαριούπολη στο σύνολό της (μέχρι τώρα θεωρείται απελευθερωμένη σε ποσοστό 99% αλλά έχει παραμείνει μία ακόμα εστία αντίστασης στο Azovstal).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας