Απάντηση για τα μάτια Αθήνας με αεροναυτική άσκηση για το “Αμπντούλ-Χαμίτ-Χαν”

289

Άγνωστο που θα κατευθυνθεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο

Με κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο η Ελλάδα επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα.

Με την NOTAM 2511/2022 η Αθήνα δέσμευσε δύο περιοχές για την εν λόγω άσκηση από τις 9 Σεπτεμβρίου, έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Η άσκηση αυτή είναι να λάβει χώρα στο ανατολικό αιγαίο και η Άγκυρα θέτοντας -αυτή τη φορά- στο στόχαστρο τη Χίο, τη Σάμο, την Τήλο και την Χάλκη επικαλείται το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, το οποίο ισχυρίζεται η ίδια ότι υπάρχει για αυτά τα νησιά.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Turkiye» αναφέρει πως «το γεωτρύπανο «Aμπντούλ Χαμίντ Χαν», το οποίο είναι από τα καλύτερα στον κόσμο από τεχνική άποψη, είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο.

Εκτός από τις δυνατότητες εξερεύνησης, το πλοίο διαθέτει κοινωνικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, αίθουσες άθλησης και κινηματογράφου και μπορεί να φιλοξενήσει 1.200 άτομα» ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα «Turkiye».

Σε ένα ακόμα ρεπορτάζ που προπαγάνδιζε την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πού θα κατευθυνθεί το γεωτρύπανο παραμένει άγνωστο, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να αρέσκεται να «παίζει με τα νεύρα» Αθήνας και Λευκωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας