Ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης αποτρέπει έξωση οικογένειας από εκπλειστηριασμένο σπίτι για 800€

1349

Τείχος προστασίας από πολίτες που απέτρεψαν προσωρινά την έξωση πρώτης κατοικίας στα Πατήσια για χρέος της τάξης των… 800 ευρώ!

Νέα βάρβαρη επιχείρηση μετά από πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας, αυτή τη φορά μιας μονογονεϊκής οικογένειας με παιδιά φοιτητές, για απίστευτα χαμηλό ποσό.

Πλήθος αλληλέγγυων πολιτών κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα των συμπολιτών τους, επί της οδού Πολυλά 4 στα Πατήσια.

Στο διαμέρισμα έφτασαν αστυνομικοί και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν την κλειδαριά αλλά υπό το βάρος των διαμαρτυριών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη αλλά δεν δίαστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

«Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη», «κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, του λαού τα σπίτια τα σώζει ο λαός» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους κάτοικοι της περιοχής, ακτιβιστές, μέλη συνδικαλιστικών παρατάξεων και κινήσεων και Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών.

Οι αλληλέγγυοι ζητούν να μην γίνει νέα προσπάθεια έξωσης τουλάχιστον μέχρι το δικαστήριο, που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά και τη θέσπιση νόμου που να προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗ.Κ.Ε.Α) έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η κυβέρνηση με τη σιωπή και συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει, παρά τις δικαστικές απαγορεύσεις και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τους βάρβαρους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις μαζικές εξώσεις.

Αποκορύφωμα αυτής της βαρβαρότητας υπήρξε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για χρέος 800€ από κοινόχρηστα, ο οποίος επιχειρήθηκε να συνοδευτεί με ανάλγητη έξωση από το σπίτι που κατοικούσαν μητέρα με τα δυο παιδιά της, η οποία έξωση απεσοβήθη προσωρινά χάρις στην μαχητική συμπαράσταση αλληλέγγυων αγωνιστών και οργανώσεων προς την οικογένεια.

Πρέπει να τελειώσουμε με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πριν αυτοί διαλύσουν την κοινωνία, την οικονομία και τελικά τελειώσουν την ίδια την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν ξενόδουλες υπαλληλικές κυβερνήσεις να βάζουν τα ληστρικά υπερκέρδη των τραπεζών και την πρωτοφανή κερδοσκοπία των funds πάνω από τις ελληνικές οικογένειες και την επιβίωση της Ελλάδας.

Αυτό το αποκρουστικό καθεστώς πρέπει να «μαυριστεί» και να καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό με τους αγώνες του και στις εκλογές. Καμμιά ανοχή στην αισχροκέρδεια, την βαρβαρότητα και το ξεσπίτωμα.

Όλοι και όλες έξω από το Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Πέμπτη 26 Ιανουάριου, 11π.μ, προκειμένου να στείλουμε μήνυμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που πραγματοποιείται εκείνη την μέρα για να απαγορεύσει στους servicers να εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας