Αναφορές για ρωσική Στρατιά 100.000-στρατιωτών έτοιμη για επίθεση στη γραμμή Κουπιάνσκ–Κρεμίνα

1670

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 66.000 στρατιώτες  και 7.600 στρατιωτικές πλατφόρμες κάθε είδους  από την έναρξη της λεγόμενης αντεπίθεσης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου σε τηλεδιάσκεψη σήμερα με το προσωπικό του υπουργείου.

Δήλωσε ότι ο ουκρανικός Στρατός απέτυχε να πετύχει τους στόχους του σε όλους τους τομείς.

Ο Ρώσος υπουργός εξέτασε επίσης τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης Army-2023, τα σχέδια για την αναπλήρωση των αεροσκαφών μεταφοράς και μεγάλης εμβέλειας και την εκπαίδευση που παρέχεται σε στρατιωτικούς δόκιμους στη χρήση drones. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του υπουργού, όπως συγκεντρώθηκαν από το TASS.

Αποτυχία της «αντεπίθεσης» του Κιέβου

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει περισσότερους από 66.000 ανθρώπους και 7.600 οχήματα και πυροβόλα κάθε είδους από την αρχή της λεγόμενης αντεπίθεσής τους. Στις αρχές Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε οι απώλειες του Κιέβου κυμαίνονταν  στους  43.000 και περίπου 5.000 μονάδες όπλων.

«Σε καμία περιοχή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Προσπαθώντας να κρύψουν την αποτυχία της επίθεσης, Ουκρανοί επιτίθενται σε αστικές εγκαταστάσεις και περνούν αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως στρατιωτικές νίκες.», είπε ο ΣοΙγκού για να συνεχίσει:

«Η πιο τεταμένη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην Ζαπορίζια  όπου «ο εχθρός έχει δεσμεύσει στη μάχη τις στρατηγικές εφεδρικές ταξιαρχίες του, το προσωπικό των οποίων έχει εκπαιδευτεί υπό την καθοδήγηση δυτικών εκπαιδευτών».

Στις περιοχές Κουπιάνσκ και Κρεμίνα, τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν σημαντικά τις θέσεις τους», είπε ο Σοιγκού, χωρίς να πει πάντως για τίποτα για επικείμενη ρωσική επίθεση.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με το νότιο τμήμα του Μετώπου στην περοιχή του  Κουπιάνσκ και της Κρεμίνα  η οποία βρίσκεται βόρεια και ελαφρά νότια από το Χάρκοβο ο ρωσικός Στρατός έχει συγκεντρώσει μια δύναμη 100.000 στρατιωτών με την οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επίθεση.

Να σημειωθεί πως το Κίεβο από την πλευρά του αναφέρει ότι οι συνολικές απώλειες από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης ανέρχονται σε 265.800 στρατιώτες, 315 αεροσκάφη, 8,670 ΤΟΜΑ κτλ όπως φαίνεται στον  παρακάτω πίνακα.

Αναφερόμενος στην έκθεση αμυντικών συστημάτων Army-2023 που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο ο Σοϊγκού είπε ότι:

«απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ακόμη και υπό συνθήκες κυρώσεων η έκθεση παραμένει μια εκδήλωση εξαιρετικού ενδιαφέροντος για χώρες που είναι έτοιμες να οικοδομήσουν δίκαιες σχέσεις εταιρικού επιπέδου με την Ρωσία  στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα».

Όπως αναφέρει το TASS στην  εκδήλωση συμμετείχαν στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 83 χώρες και εκπρόσωποι έξι διεθνών οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, υπογράφηκαν 20 κρατικές συμβάσεις αξίας άνω των 400 δισεκατομμυρίων ρούβλια (ένα χρόνο νωρίτερα, υπογράφηκαν 36 συμβάσεις αξίας 525 δισεκατομμυρίων ρούβλια.

Η ταυτόχρονη Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια συγκέντρωσε 800 αντιπροσώπους από 76 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 26 υπουργών Άμυνας. «Η διάσκεψη επιβεβαίωσε την υψηλή εξουσία της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή και κατέδειξε την αποτυχία των προσπαθειών της συλλογικής Δύσης να την απομονώσει», πρόσθεσε ο Σοϊγκού, ο οποίος σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος πριν μερικούς μήνες.

«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν έξι στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Il-76MD-90A και τέσσερα εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160M φέτος», είπε ακόμη ο Ρώσος υπουργός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα εξετάσει «ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορίας στρατιωτικών μεταφορών», η οποία έχει μεταφέρει σχεδόν 376.000 προσωπικού  και περισσότερες από 2.700 μονάδες εξοπλισμού από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας