Ακάρ “ταπεινώνει” Ελλάδα: “Δεν θα ανεχτούμε περισσότερα από 6νμ στην Κρήτη”

573

Η Τουρκία απειλεί, η Ελλάδα συμμορφώνεται!

«Η Ελλάδα να μάθει από την Ιστορία του 1922»

Για άλλη μία φορά ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ  απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στην Κρήτη στα 12 ν.μ. κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Διοίκηση του τουρκικού Ναυτικού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια στην Κρήτη και οι Έλληνες να μάθουν από την Ιστορία του 1922».

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Ελλάδα ετοιμάζεται να λάβει την απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Κρήτης από τα 6 μίλια στα 12 μίλια», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ δήλωσε: «Δεν θα δεχθούμε περισσότερα από 6 μίλια».

Υπενθυμίζοντας τα γεγονότα της περιόδου 1919 – 1922, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως: «Τους λέμε: “Μάθετε από την ιστορία, μην μπλέκεστε σε μπελάδες, μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του δικού σας λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών”. Και είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό».

Επικρίνοντας τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων είπε ότι «η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα», ο Ακάρ είπε:

«Εμείς, ως Τουρκία, δεν έχουμε απειλήσει κανέναν. Ποτέ δεν απειλήσαμε την Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Ισχυρή Τουρκία και ισχυρή Αεροπορία σημαίνουν ισχυρό ΝΑΤΟ και ισχυρή συμμαχία. Θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι αυτό».

Απευθυνόμενος αρχικά στους διοικητές της μονάδας υποβρυχίων, ο Ακάρ είπε: «Σας περιμένουν σημαντικά καθήκοντα το επόμενο διάστημα. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Σχολιάζοντας τη χρήση εννοιών όπως «νέο-οθωμανισμός», «αναθεωρητισμός» και «επεκτατισμός» σε βάρος της χώρας του, ο Ακάρ είπε:

«Προσπαθούν να εμπλέξουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτές τις έννοιες με τρόπο που προκαλεί σύγχυση στους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων, ιδιαίτερα στη Δύση. Εμείς λέμε ότι μπορούν να γίνουν διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και διαπραγματεύσεις για τις διαδικασίες διαχωρισμού. Ορίστε, περιμένουμε. Δεν έρχονται. Ωστόσο, μας συκοφαντούν με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Αναφέροντας, τέλος, ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των εγγυητριών χωρών στην Κύπρο, ο Ακάρ είπε: «Η ‘τδβκ’ ιδρύθηκε, το θέμα είναι η αναγνώρισή της. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα. Λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην παίρνετε λάθος δρόμους και μάθετε από την ιστορία. Ο λάθος λογαριασμός θα σας επιστραφεί από την Άγκυρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας