Αίσχος! «Βεντούζα» Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Τ.Τσούνη σε Ελλάδα για δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν-παραβιάσεις

1001
Αίσχος! «Βεντούζα» Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ

Την γνωστή ατάκα του αλήστου μνήμης Κ.Γκουγκούνη «Βεντούζαααα» που ήθελε να περιγράψει την γενετήσια πράξη, επιφύλασσαν σήμερα από κοινού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Τσούνης.

Για την ακρίβεια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει πώς πρέπει «Να αποφεύγουν Ελλάδα και Τουρκία να αυξάνουν την ένταση» (πάλι καλά που έβαλαν και τη Τουρκία)!

Όλη η δήλωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ:

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση». Αυτή ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ο δε, νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα ο συμπαθέστατος Τ.Τσούνης, είπε αφοπλιστικά στους Έλληνες δημσσιογράφους φίλους της πρεσβείας που γνώρισε σήμερα από κοντά ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και για το αν θεωρεί πως θα έχουμε ένα «καυτό» καλοκαίρι, αφού έκανε μία παύση, απάντησε: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, αυτό θα πρέπει να το απαντήσει κάποιος άλλος».

Ακόμα και όταν ερωτήθηκε για την πτήση των τουρκικών μαχητικών στις ακτές της Αλεξανδρούπολης, αρκέστηκε να πει πως «το συμβάν τράβηξε τα βλέμματα όλων. Ωστόσο, όλοι οι σύμμαχοι-μέλη του ΝΑΤΟ κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν τις διαφορές τους σε διπλωματικό επίπεδο».

Είπατε τίποτα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας