Αφρικανοί ηγέτες:“Είμαστε οικογένεια με Ρωσία”–Μόσχα διέγραψε χρέη δισ.$-Χάρισε 50.000τόνους σιτάρι

1762

Πανζουρλισμός στην Αφρική με τον Β.Πούτιν!

Πανζουρλισμός με την Ρωσία και τον Β.Πούτιν επικρατεί στην “Μαύρη Ήπειρο” μετά τις εξαγγελίες του Ρώσου προέδρου για διαγραφή δισ. δολαρίων χρεών των αφρικανικών χωρών και δωρεάν προμήθεια 50.000 τόνων σιταριού.

Οι εικόνες, και κυρίως, οι πύρινες ομιλίες των ηγετών της Αφρικής κατά της Δύσης προκαλούν σοκ σε ΗΠΑ, Γαλλία και ΕΕ. Ο Ρώσος πρόεδρος με πολύ απλές κινήσεις κατάφερε να πάρει το “σκαλπ” του Ε.Μακρόν και να εκπαραθυρώσει την Γαλλία από την Αφρική.

Ο Β.Πούτιν τόνισε πως “ήρθε η ώρα η Αφρική να πάρει τη θέση που της αξίζει και να γίνει ένα νέο κέντρο εξουσίας.

Η αφρικανική ήπειρος είναι μια αποθήκη ορυκτών πόρων. Ήρθε η ώρα να διορθωθεί η ιστορική αδικία προς την αφρικανική ήπειρο»!

H απάντηση προς τις εξαγγελίες του Ρώσου προέδρου οι οποίες έγιναν δεκτές με ξέφρενους πανηγυρισμούς ήρθε αμέσως με “θερμές δηλώσεις” ηγετών όπως της Ουγκάντας, της Ερυθραίας, της Μπουρκίνα Φάσο και άλλων.

“Eίμαστε ο Πούτιν και ο Πούτιν είμαστε εμείς και δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ τον Ιμπεριαλισμό εναντίον της Ρωσίας” τόνισε ο Malema, επικεφαλής του κόμματος

Η Ρωσία διέγραψε χρέη δισ. των χωρών της Αφρικής

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει διαγράψει χρέη προς τις αφρικανικές χώρες συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιπλέον, η Μόσχα θα διαθέσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια κατόπιν αιτήματος των χωρών της ηπείρου για την ανάπτυξή τους, σημείωσε ο αρχηγός του κράτους στην ολομέλεια της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

“Η Ρωσία συμμετέχει επίσης στις προσπάθειες για την ελάφρυνση του χρέους των αφρικανικών χωρών. Μέχρι σήμερα, η συνολική ελάφρυνση του χρέους είναι 23 δισεκατομμύρια δολάρια” είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα, στο φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη επιτεύχθηκε συμφωνία για τη μερική διαγραφή των χρεών της Σομαλίας. «Δύο ιστορικά έγγραφα» υπογράφηκαν για χρέος συνολικού ύψους 691 εκατομμυρίων δολαρίων

Συνολικά η Ρωσία έχει διαγράψει χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τις αφρικανικές χώρες:

– Αγκόλα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια
– Αιθιοπία 5 δισεκατομμύρια δολάρια
– Αλγερία 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια
– Λιβύη 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια
– Σομαλία 0,69 $

Η Ρωσία σχεδιάζει να ανοίξει παραρτήματα κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων στην Αφρική, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρότεινε επίσης το άνοιγμα σχολείων στην Αφρική με μαθήματα που θα διδάσκονται στα ρωσικά. Αυτό θα βοηθούσε τους Αφρικανούς να σπουδάσουν στη Ρωσία

Η Ρωσία δίνει δωρεάν 50.000 τόνους σιτάρι στις αφρικανικές χώρες!

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη για τις σχέσεις Ρωσίας-Αφρικής, ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένει συγκομιδή ρεκόρ σε σιτηρά φέτος και είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών προς την Αφρική, τόσο σε εμπορική βάση όσο και στη βάση της ανθρωπιστικής βοήθειας και να τιμήσει τον κρίσιμο ρόλο της Μόσχας στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

«Θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, το Μάλι, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την Ερυθραία 25-50.000 τόνους δωρεάν σιτηρών στην καθεμία τους επόμενους 3-4 μήνες», δήλωσε ο Πούτιν στη σύνοδο, οι συμμετέχοντες στην οποία αντέδρασαν ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

«Θα προσφέρουμε επίσης τη δωρεάν διανομή αυτών των προϊόντων στους καταναλωτές».

Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να κερδίζουμε από την πείνα ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν το σιτάρι. Θα το δώσουμε δωρεάν»!

Βίντεο: “Το λέω ξανά, η Ρωσία είναι φίλος της Αφρικής. Στις άσχημες στιγμές ξέρουμε τους φίλους μας. Στις δύσκολες στιγμές ξέρουμε τους καλούς φίλους μας. Η Ρωσία ήταν πάντα με την πλευρά της Αφρικής και βοηθούσε πάντα στα προβλήματα της” είπε ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης.

Σφοδρή επίθεση Ουγκάντας-Ερυθραίας κατά Δύσης

Αυτά που είπε ο πρόεδρος της Ουγκάντα ​​Μουσεβένι στον Πούτιν κατά την πρόσφατη σύνοδο των Αφρικανικών κρατών με την ρωσική ομοσπονδία, μπορεί να είναι ο προπομπός μίας πραγματικής κοσμογονίας. Φαίνεται ότι το κύμα ανεξάρτητης πολιτικής και απογαλακτισμού από το δυτικό κόσμο, γιγαντώνεται σε όλη την αφρικανική ήπειρο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτά ήταν τα λόγια του Μουσεβένι:

“Μία πτυχή της νεοαποικιοκρατίας και της αποικιοκρατίας ήταν ότι η Αφρική περιοριζόταν στην παραγωγή μόνο πρώτων υλών, καλλιέργειες, όπως καφές και ορυκτά. Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα: η παγκόσμια επιχείρηση για τον καφέ αξίζει 460 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή είναι η αξία του Από αυτά τα 460 δισεκατομμύρια δολάρια, οι χώρες παραγωγής καφέ όλου του κόσμου μοιράζονται μόνο 25 δισεκατομμύρια δολάρια και η Αφρική μοιράζεται μόνο 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 460 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ζήτημα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που εμποδίζει τις αφρικανικές οικονομίες να καθυστερούν. δεν μεγαλώνουν, γιατί όλη την αξία παίρνουν άλλοι άνθρωποι. Η Γερμανία κερδίζει περισσότερα από τον καφέ από ολόκληρη την Αφρική. Η Γερμανία κερδίζει 6,85 δισεκατομμύρια δολάρια από τον καφέ, ενώ η Αφρική κερδίζει μόνο 2,4 – 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο.

Έτσι, αυτό που θέλω να προτείνω στη Ρωσία και την Κίνα είναι να αποθαρρύνουν ως πολιτική την εισαγωγή πρώτων υλών από την Αφρική, αντί να συνεργαστούν με τους Αφρικανούς για να προσθέσουν αξία στην πηγή. Αυτό θα μετατρέψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις οικονομίες της Αφρικής από χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε υψηλού και μεσαίου εισοδήματος, επειδή βλέπουμε από το παράδειγμα της Ουγκάντα: Η παραγωγή είναι υψηλή, αλλά εξακολουθούμε να παράγουμε πρώτες ύλες».

Παρόμοια ήταν όμως και η αναφορά του προέδρου της Ερυθραίας.

Ο Πρόεδρος της Ερυθραίας Isaias Afwerki Είπε συγκεκριμένα αναφερόμενος στην Δύση:

“Τυπώνουν χρήματα. Δεν κατασκευάζουν απολύτως τίποτα, τυπώνουν χρήματα. Αυτό ήταν ένα από τα όπλα τους παγκοσμίως – το νομισματικό σύστημα… κυρώσεις εδώ, κυρώσεις εκεί… Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική παγκοσμίως».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας