Αδίστακτοι οι αρχηγοί κρατώνΕΕ κλιμακώνουν τον πόλεμο-«Συνεχίζουμε αποστολή όπλων σε Ουκρανία»

577

Τη δέσμευση τους να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί εκφράζουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή οι αρχηγοί των 27 κρατών μελών της ΕΕ, σε κοινή τους δήλωση με αφορμή την συμπλήρωση αύριο ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που σηματοδότησε την κατακόρυφη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία.

Στη δήλωσή τους, οι «27» δηλώνουν ότι «θα παραμείνουμε ακλόνητοι και πλήρως αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της για όσο χρειαστεί» και συμπληρώνουν ότι «η Ουκρανία είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας» και για τον λόγο αυτό η ΕΕ της χορήγησε καθεστώς υποψήφιας χώρας.

Προσθέτουν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία από πολιτική, οικονομική, ανθρωπιστική, χρηματοδοτική και στρατιωτική άποψη, μεταξύ άλλων μέσω του άμεσου συντονισμού των προμηθειών από την ευρωπαϊκή βιομηχανία».

Αναφέρουν ακόμη ότι θα στηρίξουν την ανασυγκρότηση της χρησιμοποιώντας «δεσμευμένα και ακινητοποιημένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο».

Για τον σκοπό αυτό προαναγγέλλουν την έγκριση της δέκατης δέσμης κυρώσεων και τη λήψη μέτρων κατά όσων επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τα μέτρα της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας