Α.Μπλίνκεν: Ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου-Επιστροφή Ρωσίας στη συμφωνία για σιτηρά

548
Α.Μπλίνκεν: Ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν στη διάρκεια της Τετάρτης (2/11) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την επιστροφή της Ρωσίας στην Πρωτοβουλία για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για τις προσπάθειες της χώρας του να εξασφαλίσει την επανέναρξη της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ενθαρρύνοντας την επιστροφή της Ρωσίας και υπενθυμίζοντας στη Μόσχα τη σημασία της συνεχούς τήρησης των συμφωνιών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και των δεσμεύσεών της να υποστηρίξει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνομιλία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν επίσης τρόπους για τη συνέχιση της προώθησης του συντονισμού και της ενότητας του ΝΑΤΟ ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε: «Θετική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τον ευχαρίστησα για τις προσπάθειες που οδήγησαν στην επιστροφή της Ρωσίας στην Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλλασας και συζητήσαμε περαιτέρω δράσεις προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος της παγκόσμιας επιστιστικής κρίσης που προκλήθηκε από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας