Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους Κούρδους ενάντια στην βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας, 8/2-17:00

1193
συγκέντρωση

Την Πέμπτη 8/2 στις 5μ.μ στα Προπύλαια η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλους/όλες στην συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας προς την Τουρκική Πρεσβεία που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ, ενάντια στην γενοκτονία που συντελείται από τις τουρκικές δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας ,εναντίων του ντόπιου κουρδικού πληθυσμού.

Η Τουρκία για άλλη μια φορά πιστή στον ρόλο της ως κράτος τρομοκράτης και επιθετικός γείτονας, για όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής,εισέβαλε παράνομα στην Βορειοδυτική Συρία καταλύοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου,επεμβαίνοντας σε ένα κυρίαρχο κράτος(Συρία) με το πρόσχημα,ότι υπερασπίζεται την ασφάλεια των συνόρων της,παραβλέποντας ότι δεν έχει απειληθεί κατά κανέναν τρόπο είτε από τον ντόπιο κουρδικό πληθυσμό ,είτε από της συριακές δυνάμεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ.Ερτογκάν δήλωσε προαναγγέλλοντας την επιχείρηση,ότι αποτελεί μόνον την αρχή μιας ευρύτερης προσπάθειας,που θα καθαρίσει όλη την Βόρεια Συρία μέχρι τα σύνορα του Ιράκ,από αυτούς (Κούρδους) που ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποκαλεί τρομοκράτες. Δηλαδή χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο Λαό(ιστορικό) με περίσσια ευκολία τρομοκράτη προκειμένου να εφαρμόσει τις επεκτατικές του επιθυμίες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η νοοτροπία και η πρακτική της γείτονος, που ενισχύεται από τον Νατο’ι’κό ιμπεριαλισμό την καθιστά άμεσο κίνδυνο και για την χώρα μας όπου εξάλλου έχει εκφρασθεί και στην ρητορική της αλλά και στην πράξη με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο.

Μετά τέσσερις εβδομάδες το Αφρίν αντιστέκεται και έχει καθηλώσει την τουρκική στρατιωτική επεμβατική δύναμη. Ο Λαός με μεγαλείο ψυχής και αυτοθυσίας επαναλαμβάνει την εποποιία του Κομπάνι. Όλοι και όλες να ενώσουμε την φωνή μας στέλνωντας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας