Οι αρχές του Ιράν φαίνονται διατεθειμένες να παραχωρήσουν στους στρατιώτες των ΗΠΑ και των υποτελών τους που τυχόν θα πλησιάσουν την Ισλαμική Δημοκρατία, δύο μέτρα γης στον καθέναν. Χάρισμα. Χωρίς καν να ζητήσουν από τους απογόνους τους να τα πληρώσουν ή έστω να τα νοικιάσουν.
Είναι η μόνη παραχώρηση που φαίνονται έτοιμες να κάνουν στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του Αμερικανού κλόουν.
Ελπίζουμε ειλικρινά να μην φτάσουν τα πράγματα εκεί. Να δηλώσει ο Ντον Τραμπ – κατά την προσφιλή του συνήθεια – ότι νίκησε και να απομακρύνει τα πλοία του και τις λοιπές δυνάμεις από την περιοχή που ήδη “βρωμάει μπαρούτι”. Σε περίπτωση παρ’ όλα αυτά που κάνει το απονενοημένο διάβημα, θα πρέπει με ιδιαίτερη επιμέλεια οι αμερικανοί στρατιώτες, να φοράνε συνεχώς τα dog tags τους (τα μεταλλικά ταμπελάκια με τα στοιχεία τους) για να διευκολυνθεί η διαχείριση.
Α.Π.
Προετοιμάζεται χώρος ταφής για πιθανούς Αμερικανούς εισβολείς έξω από την πόλη
Πηγή: WANA News
Μετά από αναφορές σχετικά με προετοιμασίες για έναν χώρο ταφής έξω από την αστική περιοχή της Τεχεράνης, ο Mohammad Javad Tajik, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Behesht Zahra (νεκροταφείο της Τεχεράνης), εξήγησε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερων πολιτικών διαχείρισης κρίσεων και σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για πιθανά σενάρια πολέμου που επιβάλλονται από τον εχθρό.
Ο Tajik δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για διάφορες καταστάσεις κρίσης. Σημείωσε ότι οι τρέχουσες προετοιμασίες εμπίπτουν στα νόμιμα καθήκοντα του οργανισμού και βασίζονται σε πιθανά σενάρια για τη διαχείριση των σορών των εισβολέων δυνάμεων σε περίπτωση που εισέλθουν στη χώρα.
Τονίζοντας ότι ο χώρος έχει επιλεγεί εκτός των ορίων της πόλης, ο Tajik δήλωσε ότι σε αντίθεση με ορισμένες ιστορικές εμπειρίες – συμπεριλαμβανομένης της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ξένο στρατιωτικό προσωπικό θάφτηκε μέσα σε πόλεις – η τρέχουσα πολιτική είναι να εντοπίζονται τέτοιες περιοχές ταφής εξ ολοκλήρου έξω από την Τεχεράνη.
Πρόσθεσε ότι σε σενάρια που αφορούν πιθανή χερσαία εισβολή ή αερομεταφορές, έχουν προετοιμαστεί προσωρινές ρυθμίσεις διαχείρισης, αποθήκευσης και ταφής για τις σορούς ξένων επιτιθέμενων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών. Σύμφωνα με τον Tajik, έχει προετοιμαστεί χωρητικότητα για έως και 5.000 προσωρινούς τάφους μέχρι να ληφθούν τελικές αποφάσεις.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την έλλειψη δημοσιευμένων εικόνων ή περαιτέρω λεπτομερειών, ο Τατζίκ δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθεί το περιττό οπτικό υλικό ή η τεκμηρίωση. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για απόκρυψη ή ζήτημα ασφάλειας, αλλά για μέρος της επαγγελματικής διαχείρισης των μέσων ενημέρωσης που αποσκοπεί στην αποτροπή συναισθηματικών ή παραπλανητικών ερμηνειών.
Ο Τατζίκ τόνισε ότι το μέτρο αντικατοπτρίζει μόνο την ετοιμότητα και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού διαχείρισης κρίσεων. Είπε ότι η Behesht Zahra, αξιοποιώντας την εμπειρία της, επιδιώκει να είναι έτοιμη στο μέτρο των δυνατοτήτων της για πιθανά σενάρια και ειδικές συνθήκες, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πριν από την εμφάνιση κρίσεων.











































