Κόπωση στη Δύση-ΗΠΑ και ΕΕ θεωρούν ανέφικτο το σχέδιο νίκης του Zelensky

310
Έντονος σκεπτικισμός στη Δύση για τη βοήθεια στην Ουκρανία
Ανέφικτο θεωρούν ΗΠΑ και ΕΕ το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky όπως μεταδίδει η Washington Post.
Βάσει του δημοσιεύματος, «το σχέδιο νίκης του Zelensky απέχει πολύ από την απόλυτη νίκη, στην οποία πολλοί ήλπιζαν, καθώς ο κυνισμός και η κόπωση κυριαρχούν ανάμεσα στους Συμμάχους της Ουκρανίας».
«Επίσης, υπάρχει διάσπαση όσον αφορά στη συναίνεση ανάμεσα στις δυτικές κυβερνήσεις σχετικά με τα πόσα από αυτά που περιλαμβάνονται στη «λίστα επιθυμιών» του Zelensky μπορούν να ικανοποιηθούν.
Αλλά το Κίεβο ευελπιστεί ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η Δύση θα της δώσει μια ισχυρή ώθηση για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ενώ τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο Zelensky έγινε δεκτός στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ως ήρωας, λίγοι Ρεπουμπλικάνοι ήταν αυτοί που χλεύασαν τη «δεξίωση» για αυτόν διαμαρτυρόμενοι για τα τεράστια ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία, πλέον το 2024 αυτός ο σκεπτικισμός έχει γίνει ο κανόνας.
Τον σκεπτικισμό αυτό εκφράζουν με ιδιαίτερη ένταση τόσο ο Donald Trump όσο και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, J.D. Vance.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας