Η Χεσμπολάχ απέτρεψε νέα απόπειρα χερσαίας εισβολής στο Λίβανο

411

 

Ολονύχτιοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό . Τραγικό ότι η Χεζμπολάχ και ο Λίβανος δεν διαθέτουν σοβαρή αντιαεροπορική ομπρέλα και κάλυψη , Το Ισραήλ πολεμά και καταστρέφει βάρβαρα και με ”ευκολία” εκμεταλλευόμενο την αεροπορική του υπεροχή και ”ασυλία”             
 Κ.Μ.

Ενώ το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ προετοιμάζει το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης του πολέμου, με νέο χτύπημα στο Ιράν, το κράτος-«εμπρηστής» της Μέσης Ανατολής εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, καθώς η χερσαία εισβολή δεν φέρνει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) ανέφέρε ότι η Βηρυτός βίωσε «την πιο βίαιη νύχτα» από την αρχή της «επιθετικότητας» του Ισραήλ στη χώρα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού τη νύχτα, οι εκρήξεις των οποίων ακούγονταν σε όλη την πόλη.

Το προάστιο Νταχίγε καλύπτεται τώρα από μαύρο καπνό, ανέφερε το NNA.

 

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν καθώς το Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του στα νότια προάστια, τα οποία θεωρεί «προπύργιο της Χεζμπολάχ». Την περασμένη εβδομάδα, σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα σε ένα χτύπημα στη Βηρυτό και την Παρασκευή πραγματοποίησε άλλη μια επίθεση με στόχο τον πιθανό διάδοχό του, Χασέμ Σαφιεντίν.

Πάντως, παρά την ένταση των βομβαρδισμών, η απόπειρα του Ισραήλ να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα χερσαία εισβολή στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως απώθησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή άλλη μία «απόπειρα» διείσδυσης του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, έπειτα από αρκετές ημέρες μαχών στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το σιιτικό ένοπλο κίνημα ανέφερε πως «ομάδα στρατιωτών του ισραηλινού εχθρού προσπάθησε να διεισδύσει (…) στην Μπλίντα» αλλά μαχητές του τους στοχοποίησαν «με πυρά πυροβολικού» και «τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν».

Η λιβανέζικη οργάνωση είπε ακόμη ότι εκτόξευσε τρεις ρουκέτες και πυραύλους εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Μανάρα στο βόρειο Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από την άλλη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως συνολικά η Χεζμπολάχ εκτόξευσε χθες περίπου 130 πυραύλους εναντίον της επικράτειας της χώρας, χωρίς να αναφέρει θύματα ή ζημιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας