Όλοι κοιτούν στη Μ.Ανατολή-Κι’οι Ρώσοι ετοιμάζονται να καταλάβουν και το Τορέτσκ

382

Την ίδια στιγμή που τα μάτια του κόσμου έχουν στραφεί στην Μέση Ανατολή και στην χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση του Βούλενταρ και πλέον επικεντρώνονται στο επόμενο άμεσο και έτοιμο στόχο τους που είναι η κατάληψη του Τορέτσκ.

Στους άμεσους στόχους είναι και η κατάληψη της μικρής πόλης φρούριο του Κουράκοβο, η οποία βρίσκεται λίγο βορειότερα του Βούλενταρ και θεωρείται ότι μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα στην παρούσα συγκυρία.

Το Τορέτσκ έχει καταληφθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ενώ οι Ρώσοι ελέγχουν το κέντρο του και κατευθύνονται προς την βιομηχανική ζώνη.

Στην πραγματικότητα έχουν καταφέρει να κόψουν στα δύο την πόλη και τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί και θεωρούν ότι είναι εφικτό να την καταλάβουν μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Η κατάληψη της θα αποτελέσει μία ακόμα μεγάλη ρωσική νίκη όταν επιτευχθεί.

Το Βούλενταρ ήταν κρίσιμο για τον έλεγχο του νότιου Ντόνμπας αλλά το Τορέτσκ είναι κρίσιμο για τον έλεγχο του κεντρικού Ντόνμπας, ενώ προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις βορειότερες περιοχές του Ντόνμπας.

Οι μάχες συνεχίζονται και στον βορειοδυτικό τομέα της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρώσικες μονάδες προωθούνται επίσης σε ουκρανικές οχυρές θέσεις βορειοδυτικά της Νέα Υόρκης (ουκρανική πόλη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι εδώ και ένα μήνα), με σκοπό να πλησιάσουν την μεγάλη πόλη φρούριο της Κονσταντινόβκα (ίδιου μεγέθους με το Μπάκχμουτ.

 

 

Όπως και να έχει η μεγάλη ουκρανική διάταξη στο Ντόνμπας έχει αρχίσει να «ξηλώνεται» σε καίρια σημεία.

Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ευνοούν τους Ρώσους αυτή τη στιγμή καθώς οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να προσφέρουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Ισραήλ και όχι στην Ουκρανία.

Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από την κλιμάκωση που θα ακολουθήσει μετά το χθεσινό ιρανικό πυραυλικό χτύπημα κατά των Ισραηλινών.

!

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί πραγματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας