Ο λαός αγκομαχά αλλά…-121 εισηγμένες κέρδη 5,87 δισ./ εξάμηνο–25, 7% πάνω τα τραπεζικά κέρδη !

141

Διψήφια ποσοστιαία αύξηση σημείωσαν σε αθροιστική βάση τα εξαμηνιαία κέρδη των εισηγμένων εταιρειών,  τείνοντας  προς ρεκόρ κερδοφορίας και διαψεύδοντας τα ούτως ή άλλως κυβερνητικά ψεύδη ότι θα βάλουν φρένο στα ουρανοκατέβατα κέρδη! Την ώρα που η ελληνική οικογένεια αγκομαχάει να βγάλει το μήνα οι 121 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών  κατέγραψαν κέρδη ύψους 5,876 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό!

Τον «χορό» του ρεκόρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων -καταγράφεται η εκτίμηση ότι μπορούν να ξεπεράσουν το έτος 2007- «σέρνουν» οι τράπεζες, με αύξηση κερδών κατά 25,7% !

Αντίστοιχα «πρωτοστατούν» ενεργειακοί όμιλοι, διυλιστήρια κ.ά, που στηρίζονται σε τεράστιες «χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις» από το αστικό κράτος για να υλοποιούν τα επιχειρηματικά τους projekt, με τον λαό να πληρώνει και τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν τους «ωφελεί όλους», όπως συνεχώς αναμασούν κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα του συστήματος. Οι όμιλοι να σπάνε τα ρεκόρ κερδοφορίας τους, ο λαός να «χρηματοδοτεί» και τα «πακέτα στήριξης» τους από την φορομπηχτική πολιτική εναντίον το

 

πηγη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας