Ρωσικό κτύπημα ακριβείας-Iskander διέλυσαν ουκρανικό τρένο που μετέφερε 1.300 τόνους πυρομαχικών!

506

Τα Iskander στόχευσαν το τρένο κατά τη διάρκεια της άφιξης του στον σταθμό και το χτύπησαν μάλιστα εν κινήσει

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν σοβαρότατο πλήγμα κατά των Ουκρανών με πυραύλους Iskander-M στο σημείο εκφόρτωσης της σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας στο χωριό Καζάνκα, στην περιοχή Nikolaev.
Όπως ενημερώνει σχετικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τρένο μετέφερε έως και 1.300 τόνους πυρομαχικών, τα οποία είχαν σχεδιαστεί για αρκετές εβδομάδες χτυπημάτων από την ουκρανική πλευρά.
Από το χτύπημα φαίνεται πως καταστράφηκαν 12 βαγόνια με πυρομαχικά, μερικά εκ των οποίων ήταν δυτικής κατασκευής και προέλευσης.
Σύμφωνα με τον “Military Chronicle” τα Iskander στόχευσαν το τρένο κατά τη διάρκεια της άφιξης του στον σταθμό και το χτύπησαν μάλιστα εν κινήσει.
Τα βαγόνια APU σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετέφεραν από 840 έως 1300 τόνους πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το Μilitary Chronicle, η απώλεια τέτοιου όγκου πυρομαχικών είναι πολύ οδυνηρή για την Ουκρανία, η οποία προόριζε τα συγκεκριμένα πυρομαχικά για αρκετές εβδομάδες άμυνας.

c49db0ff2f9a0bc80e1a52f9089a4abd_XL.jpg

Νεκροί πολλοί στρατιώτες

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο συντονιστής της ρωσικής μονάδας στην περιοχή, Sergey Lebedev, στο τρένο επέβαιναν πολλοί στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι είναι νεκροί.
Ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που σκοτώθηκε παραμένει άγνωστος προς το παρόν.

Νωρίτερα, στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν μια σειρά από καταστροφικές επιδρομές στις οπίσθιες περιοχές της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τόσο drones καμικάζι Geran όσο και πυραυλικά συγκροτήματα Iskander για χτυπήματα στο στρατηγικό ουκρανικό πίσω μέρος καθώς και αναβαθμισμένες βαριές βόμβες για επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία.
50c3f12fe1b7a9840f85876731987a59_XL.jpg

Τη νύχτα, εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό, το Mykolaiv και την Zaporizhia.
Η πόλη Zaporozhie δέχτηκε μαζική επίθεση.
Νωρίς το πρωί, τουλάχιστον 13 ρωσικές αναβαθμισμένες βαριές βόμβες FAB στόχευσαν στρατηγικές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτική και υλικοτεχνική υποδομή στην πόλη Zaporozhie.
Ένας από τους βασικούς στόχους που δέχθηκαν επίθεση στις 29 Σεπτεμβρίου ήταν το εργοστάσιο Motor-Sich, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που παράγουν κινητήρες αεροσκαφών και εξαρτήματα για μη επανδρωμένα οχήματα αεροσκαφών.
Τα εργαστήρια της Motor-Sich χτυπήθηκαν από τουλάχιστον πέντε ρωσικές βαριές βόμβες.
Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν μεγάλες φωτιές στην περιοχή και ακούστηκε δευτερεύουσα έκρηξη στο εργοστάσιο.
Ένας άλλος στόχος των ρωσικών χτυπημάτων ήταν το τοπικό εργοστάσιο επισκευής πλοίων, η εγκατάσταση παρήγαγε ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη που διασφαλίζουν τις ναυτικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν επίσης σταθμό εκτοξευτών και ραντάρ του συστήματος IRIS-T που προμήθευε το ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της ουκρανικής αεράμυνας.
Το σύστημα καταστράφηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Zaporozhie.
Ο σταθμός ραντάρ AN/TPQ-48 του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκε στην περιοχή μιας πρώην ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στα ανατολικά προάστια του Zaporozhie δέχτηκε ρωσικά πλήγματα και υπέστη σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκε.
owl_detail_620_a88daf419bd7f32ae0c0a2b132f5adf4.jpg

Τουλάχιστον δύο ρωσικές βαριές βόμβες FAB έπληξαν τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό Zaporozhie-1 που χρησιμοποιείται για τις στρατιωτικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή Donbass και Zaporozhie.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα στρατιωτικό κλιμάκιο καταστράφηκε καθ’ οδόν προς το μέτωπο κοντά στο Orekhiv στην περιοχή Zaporozhie, όπου ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τις επιθετικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες τοπικές αναφορές, ένας από τους στόχους των ρωσικών πρωινών επιδρομών ήταν το κτίριο που χρησιμοποιούσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στο Zaporozhie, όπου τόσο ουκρανοί όσο και αξιωματικοί του NATO κρύβονταν από τον ρωσικό στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας