Σκανδαλώδης παραδοχή Πενταγώνου- Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν Ουκρανούς-νεοναζί που παραβίαζαν συστηματικά ανθρώπινα δικαιώματα

418
Σύμφωνα με τα ευρήματα του επιθεωρητή, το Πεντάγωνο «ενδέχεται να καταχράστηκε κονδύλια» που διατέθηκαν για την εκπαίδευση ενός εθνικιστικού τάγματος στην Ουκρανία
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς εκπαίδευσε μια μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία στη συνέχεια διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτό απαιτεί την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης του ουκρανικού στρατού.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο γενικός ελεγκτής του Πενταγώνου, ο οποίος μελέτησε τη διαχείριση των πόρων στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του επιθεωρητή, το Πεντάγωνο «ενδέχεται να καταχράστηκε κονδύλια» που διατέθηκαν για την εκπαίδευση ενός εθνικιστικού τάγματος, το οποίο αργότερα ενεπλάκη σε πολλαπλές και σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τέτοιες ενέργειες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να θεωρούνται παραβίαση νομοθεσίας, κάτι που απαιτεί τη διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ουκρανία, ως χώρα που έχει επιτρέψει τέτοια εγκλήματα.
Ο ελεγκτής πρόσθεσε επίσης ότι

το Πεντάγωνο «συνάντησε προβλήματα» με τη λογοδοσία για τον εξοπλισμό, την ανταλλαγή πληροφοριών, τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και άλλες πτυχές της βοήθειας προς το καθεστώς του Κιέβου.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα επεσήμαιναν με νόημα ότι οι ΗΠΑ έχουν μειώσει απότομα την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας