Έκλεισε η ρωσική «λαβίδα» στο Τορέτσκ: Ξεκίνησε η επίθεση στην πόλη

319

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Τορέτσκ, καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν τη νύχτα το προάστιο Ζελεζνόγιε, ελέγχουν πλήρως το 75% της πόλης Νιου Γιορκ και κατέλαβαν τα πρώτα ψηλά κτίρια στο ανατολικό τμήμα του Τορέτσκ.

Πλέον η «λαβίδα» κατά του Τορέτσκ έχει ολοκληρωθεί και οι Ρώσοι ξεκινούν την διαδικασία κατάληψης της πόλης.

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που προκλήθηκαν στην ουκρανική αμυντική διάταξη λόγω της απόσυρσης δυνάμεων για την επίθεση στο Κούρσκ

Η κατάληψη της Ζελεζνόγιε, επιτρέπει στους Ρώσους να αποκόψουν το αυτοκίνητο δρόμου που συνδέει το Ποκρόβσκ με το Τσάσιβ Γιαρ και να σταματήσουν τους που κανονικούς ανεφοδιασμούς από το νότιο στο βόρειο Ντόνμπας.

 

 

 

Η κατάσταση στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας έχει γίνει πολύ πιο απλή για τους Ρώσους καθώς οι Ουκρανοί απέσυραν περίπου 10.000 άνδρες για να τους χρησιμοποιήσουν στην εισβολή στο Κουρσκ.

Στο Κουρσκ, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι ελάχιστες ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή υποστηρίχθηκαν από οργανωμένες εφεδρείες Ρώσων, ειδικών δυνάμεων Άκχματ και Wagner με αποτέλεσμα η ουκρανική επίθεση να ανακοπεί.

Οι απώλειες των Ουκρανών στις οκτώ ημέρες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες.

Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2.300 Ουκρανούς στρατιώτες και Δυτικούς μισθοφόρους όπως και 280 τεθωρακισμένα.

Όταν οι Ουκρανοί προέλασαν στο Κουρσκ με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Σούντζα… δεν διασφάλισαν τους οικισμούς που προσπερνούσαν.

 

Επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έναν κεραυνοβόλο πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας