Χούθι: Άχρηστα τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

617

Ο ηγέτης του αντιστασιακού κινήματος Ανσάρ Άλλαχ της Υεμένης επαίνεσε τις ναυτικές μονάδες της χώρας για θαλάσσιες επιχειρήσεις εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η μάχη στην Ερυθρά Θάλασσα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα και δεν αξίζει να ξοδέψετε χρήματα για αυτό», είπε ο Αμπντελ Μαλίκ Αλ Χούθι σε τηλεοπτική ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την πρωτεύουσα της Υεμένης Sana’a στις Πέμπτη απόγευμα.

Είπε ότι τα πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού φοβούνται τους εγχώριους βαλλιστικούς πυραύλους των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, τα drones καμικάζι καθώς και τα μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας και ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις στην Υεμένη είναι αποτελεσματικές.

«Οι προσπάθειες των ΗΠΑ για θαλάσσιες επιχειρήσεις στην Υεμένη είναι αναποτελεσματικές και μέχρι στιγμής δεν έχουν παράγει κανένα υποσχόμενο αποτέλεσμα. Οι Αμερικανοί έχουν συνειδητοποιήσει την έκταση της στρατιωτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης», είπε ο Χούθι.

«Τα επιτεύγματα των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης έρχονται στο φως μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο αρχηγός των Ανσάρ Άλλαχ.

«Οι δυνάμεις της Υεμένης χρησιμοποιούν περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων με ακριβή ακρίβεια».

Ο Χούθι είπε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης διεξήγαγαν πολλαπλές επιχειρήσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε ύδατα στα ανοικτά των ακτών της χώρας αυτή την εβδομάδα και ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους έχουν κλιμακώσει τις πυραυλικές επιθέσεις τους κατά της Υεμένης.

Ο αρχηγός των Ανσάρ Άλλαχ. υπογράμμισε ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να εμπλέξουν άλλους στην επιθετικότητά τους κατά της Υεμένης και προσπαθούν να πείσουν άλλες χώρες να ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους για επιθέσεις εναντίον του αραβικού έθνους.

Τον περασμένο μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι διέταξαν το USS Dwight D. Eisenhower, το αεροπλανοφόρο που ηγείται της αντίδρασης της Αμερικής στις επιχειρήσεις της Υεμένης, να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από περιοδεία της οποίας τη διάρκεια παρέτειναν δύο φορές.

Το Αϊζενχάουερ είχε γίνει επανειλημμένα στόχος των δυνάμεων της Υεμένης κατά την περίοδο που βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα. Την ημέρα της επιστροφής του, ένας εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για άλλη μια επίθεση στο αεροπλανοφόρο.

Παρά τους μήνες των αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι δυνάμεις της Υεμένης συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους, αντλώντας από ένα οπλοστάσιο όλο και πιο προηγμένων όπλων για να επιτεθούν σε σκάφη Ισραήλ, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου μέσα και γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα αραβικά κράτη πρέπει να βάλουν το Ισραήλ στη μαύρη λίστα ως τρομοκρατική οντότητα

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο ηγέτης των Ανσάρ Άλλαχ. κάλεσε τα αραβικά κράτη να χαρακτηρίσουν το κατοχικό καθεστώς του Τελ Αβίβ ως τρομοκρατική οντότητα.

«Ενώ οι αραβικές κυβερνήσεις ταξινομούν [το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου] τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οντότητα και ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε διατηρήσει τον χαρακτηρισμό μέχρι πολύ πρόσφατα, διστάζουν να βάλουν στη μαύρη λίστα τον Σιωνιστικό εχθρό παρά τα τρομερά εγκλήματά του», δήλωσε ο Χούθι.

«Οι συνωμοσίες εναντίον της Χεζμπολάχ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς το κίνημα της αντίστασης συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον του Ισραήλ ολόψυχα».

Ο Χούθι επαίνεσε τις επιχειρήσεις των παλαιστινίων μαχητών της αντίστασης που εδρεύουν στη Γάζα ως εξαιρετικά αποτελεσματικές, δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις έχουν εξουθενώσει τον σιωνιστή εχθρό.

«Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν παγιδευτεί σε έναν ατελείωτο κύκλο αποτυχιών στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο ηγέτης των Ανσάρ Άλλαχ..

Είπε ότι η απάθεια για τα δεινά της Γάζας είναι κάτι στο οποίο το Ισραήλ υπολογίζει πολύ καθώς επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων με τις αραβικές χώρες.

«Αυτό που συμβαίνει στα παλαιστινιακά εδάφη είναι μια σφαγή πλήρους κλίμακας και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παραβλεφθεί η διαδικασία. Παρά αυτά τα φρικτά εγκλήματα, τα αραβικά καθεστώτα έχουν κλείσει τα μάτια τους στην κατάσταση των πραγμάτων στη Γάζα. Αντιθέτως, χαρακτηρίζουν τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο Χούθι.

Ομάδες αντίστασης στην Παλαιστίνη και σε ολόκληρη την περιοχή συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά του καθεστώτος του Τελ Αβίβ και των δυτικών υποστηρικτών του.

Ο ηγέτης των Ανσάρ Άλλαχ δήλωσε επίσης ότι οι αραβικές χώρες δεν έχουν δύναμη θέλησης για να λάβουν πρακτικά μέτρα και να σταματήσουν τις ισραηλινές θηριωδίες κατά των Παλαιστινίων, τονίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά.

Προειδοποίησε τις αραβικές χώρες να μήν παίξουν το παιχνίδι της Ουάσιγκτον και του καθεστώτος του Τελ Αβίβ, τονίζοντας ότι η βοήθεια προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα συνιστά πράξη προδοσίας προς τους Παλαιστινίους και την παλαιστινιακή υπόθεση.

«Ορισμένα αραβικά καθεστώτα υποστηρίζουν το Ισραήλ αναχαιτίζοντας τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη. Οι μουσουλμάνοι πρέπει να επιδείξουν τη δέουσα επαγρύπνηση απέναντι στη μηχανή προπαγάνδας των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ευρώπης.

«Οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσπαθήσουν να λάβουν πρακτικά μέτρα σχετικά με τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων», είπε ο Χούθι.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και χιλιάδες παιδιά στη Γάζα απειλούνται με θάνατο λόγω υποσιτισμού και έλλειψης θρεπτικών ουσιών και συμπληρωμάτων, είπε.

Ο Χούθι καταδίκασε επίσης την εσκεμμένη εκστρατεία πείνας του κατοχικού καθεστώτος κατά των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ ανταγωνίζονται για το ποιος είναι πιο πιστός στο Ισραήλ

Ο ηγέτης των Ανσαρουλάχ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τα εγκλήματα του Ισραήλ και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καυχιέται για την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο καθεστώς του Τελ Αβίβ.

«Οι Αμερικανοί θεωρούνται συνεργοί και συνήγοροι του Ισραήλ σε όλα αυτά τα εγκλήματα. Οι ΗΠΑ έχουν σκύψει σε ένα νέο χαμηλό επίπεδο ατιμίας, όπου προσπαθούν να καλύψουν τη βάναυση επιθετικότητα του Ισραήλ στη Γάζα», είπε.

Ο Χούθι επεσήμανε επίσης τη χαοτική προεδρική συζήτηση των ΗΠΑ μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι δύο υποψήφιοι αγωνίστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εκπομπής για να αποδείξουν την ισχυρότερη πίστη τους στο Ισραήλ.

Σημειώσεις Ίσκρα:

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο presstv πριν από ένα μήνα περίπου. Το αναδημοσιεύουμε σήμερα, επειδή με την επικείμενη επίθεση των δυνάμεων της αντίστασης, με πρώτο το Ιράν, ενάντια στο κατοχικό ψευδοκράτος, αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Της μέρες εκείνες, το αεροπλανοφόρο Ντ. Αϊζενχάουερ είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την περιοχή μετά από πυραυλικό πλήγμα των ενόπλων δυνάμεων του επαναστατικού κινήματος Ανσάρ Άλλαχ (“Χούθι”) της Υεμένης. Για όσους δεν το είχαν καταλάβει από τον πόλεμο στην πρώην Ουκρανία, η τροπή σε φυγή του Αϊζενχάουερ δείχνει ότι στις σημερινές συνθήκες πολέμου, όσο μεγαλύτερο είναι ένα σκάφος, τόσο μικρότερη είναι η χρησιμότητά του.

Ένα αεροπλανοφόρο όπως το Αϊζενχάουερ ή το Θήοντορ Ρούζβελτ που πρόσφατα μετακινήθηκε στην περιοχή για να υποστηρίξει το κατοχικό μόρφωμα, κοστίζει καινούριο γύρω στα 13 δις. δολάρια. Το κόστος της βύθισής του για του Ανσάρ Άλλαζ, αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο, ή για τους Ιρανούς αν προκληθούν να το κάνουν, θα είναι μικρότερο από 1 εκατομμύριο. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η εξίσωση δεν έχει άλλη λύση από την αποχώρησή του αεροπλανοφόρου μόλις αρχίσουν τα ζόρια – αυτό ακριβώς που έκανε το Αϊζενχάουερ.

2 Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας