9 στους 10 δυσκολεύεται με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

420

Η μέση μηνιαία δαπάνη στα σούπερ μάρκετ εκτιμάται στα 324 ευρώ από 255 ευρώ πέρσι.

– 9 στους 10 (89,7%) δηλώνει πως δυσκολεύεται οικονομικά εξαιτίας των αυξημένων τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Αυτά είναι μόνο τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πραγματικότητας σχετικά με την ασφυκτική ακρίβεια.

Από την άλλη υπάρχουν και οι «άριστοι» , οι οποίοι κοροϊδεύουν στα μούτρα τον κόσμο με τα «καλάθια». Όποιος πάει, άλλωστε, σούπερ μάρκετ… ψάχνει τα «καλάθια» της κυβερνήσεως και είτε δεν τα βρίσκει, είτε τα… ανακαλύπτει μετά από κόπο. Επίσης, όποιος πάει σούπερ μάρκετ (δηλαδή οι πολλοί και όχι οι «άριστοι»), παρατηρεί τα «κόλπα» των σούπερ μάρκετ με τις τιμές και τις ποσότητες αλλά και τις «προσφορές» που μοιάζουν με «καλάθια».

Μέσα σε όλα αυτά, λοιπόν, κυκλοφορεί και ο υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που ανακοίνωσε τα προϊόντα που προστίθενται για την Σαρακοστή. Σύμφωνα με τις «σοβαρές» ενημερώσεις του αρμόδιου υπουργείου στο «σαρακοστιανό καλάθι», εκτός από τα άλλα νηστίσιμα προϊόντα, προστίθεται ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες και δυο τουλάχιστον κατεψυγμένα θαλασσινά σε κάθε αλυσίδα.

Να είστε, δε, σίγουροι ότι εκτός από το «σαρακοστιανό καλάθι» της κυβερνήσεως θα υπάρχουν και οι «σαρακοστιανές προσφορές» των σούπερ μάρκετ. Κι εμείς θα… ερευνούμε τι είναι πιο φθηνό!

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε η ακρίβεια σαρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα «σαρακοστιανά καλάθια» – καπαμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας