9 Μάη 1945: ότι ξεκινάει με Σβάστικα, τελειώνει με Σφυροδρέπανο

2014
Τουρκία
  • Μεγάλη Βρετανία 375.000 , Η.Π.Α. 400.000, Σοβιετική Ένωση 25 έως 30 εκ. νεκροί. Από αυτούς τα 15 έως 20 εκ. ήταν άμαχοι.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, αυτή η ημερομηνία θα σηματοδοτεί, με τον πιο αμείλικτο τρόπο την ανεκτίμητη συνεισφορά του κομμουνιστικού κινήματος στην Ήττα του ναζισμού, (γέννημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων  του καπιταλισμού), του πιο βάρβαρου, μισάνθρωπου συστήματος στην παγκόσμια ιστορία. Αυτό το ατέλειωτο ποτάμι αίματος, παρά τις προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας και εξίσωσης του σοσιαλισμού με φασισμό, που επιχειρεί σήμερα ο ευρωατλαντισμός,  χωρίζει τα δύο συστήματα.

  • Το 80% των μαχών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου έγιναν στο Ανατολικό Μέτωπο.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, δεν θα ξεχαστεί το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, το Κουρσκ, η Γκερνίκα, τα Καλάβρυτα, το Άουσβιτς. Και κοντά σε αυτά η Χιροσίμα, η Αθήνα του Δεκέμβρη και η Μακρόνησος. Γιατί στις 10 του Μάη ξεκίνησε ένας άλλος πόλεμος που κράτησε 46 χρόνια και ο ηττημένος ναζισμός βρήκε άξιο διάδοχο στον ευρωατλαντισμό. Η ίδια η Ε.Ε. ήταν μια παραλλαγή του ναζιστικού σχεδίου για μια «Ενωμένη Ευρώπη», ενώ το ΝΑΤΟ ξεπέρασε σε επεμβάσεις και πολέμους ακόμη και τα πιο επιθετικά όνειρα των στρατηγών της Βέρμαχτ.

  • Πάνω από 32.000 βιομηχανίες, 80.000 κολχόζ1.700 πόλεις και 70.000 χωριά ισοπεδώθηκαν στην ΕΣΣΔ από τα ναζιστικά κτήνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, χάθηκε στις μάχες.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, δεν θα ξεχαστούν η Ζόγια Κοζμοντεμιάνσκαγια , ο Βασίλι Ζάιεφ, η Λουντμίλα Παβλιτσένκο, η Ηλέκτρα, οι Διακόσιοι και απέναντί τους τα SS,οιδοσίλογοι, οι Κουίσλιγκ, οι μαυραγορίτες. Και δεν θα ξεχαστούν γιατί ακόμη και σήμερα απέναντι στην ανθρώπινη συνείδηση τα ίδια μονοπάτια ανοίγονται για να διαλέξεις. Και η Ιστορία δεν δικαιώνει την Ήττα ως επιλογή, ούτε τη Συνθηκολόγηση ή τον δήθεν Ρεαλισμό. Ο μοναδικός ρεαλισμός είναι η Πίστη και η Γνώση για τη βεβαιότητα της τελικής Νίκης.

  • Η ναζιστική Γερμανία αξιοποιούσε για τις πολεμικές της ανάγκες τα εργοστάσια της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Τσεχοσλοβακίας κ.α. Η βαριά βιομηχανία της – η δική της και των κατεχόμενων χωρών  – ήταν δύο με δυόμισι φορές περισσότεροι από εκείνης της Σοβιετικής Ένωσης. Στις κατακτημένες χώρες και χώρες – δορυφόρους της εκατομμύρια εργάτες δούλευαν για την πολεμική της μηχανή.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι η φωτογραφία της Κόκκινης Σημαίας, του πρώτου εργατικού-αγροτικού κράτους στην Ιστορία,  καρφωμένης πάνω στο Ράιχσταγκ, θα υπενθυμίζει την ιστορική συνέχεια του αγώνα και της αγωνίας του ανθρώπου για Ελευθερία και Δικαιοσύνη και θα στοιχειώνει τον ύπνο των κυρίαρχων.  Από την έφοδο στα χειμερινά ανάκτοραέως το Βερολίνο, από το Μανιάκι έως το Γοργοπόταμο, είτε  αντάρτης, είτε κλέφτης, αλλά πάντα παλικάρι ο Λαός θα σηκώνεται, θα πέφτει και πάλι θα σηκώνεται. Μέχρι να καρφώσει οριστικά το τελευταίο λάβαρο.

  • Στο Ανατολικό Μέτωπο καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν 607 γερμανικές μεραρχίες, ενώ στο Δυτικό, που άνοιξε μόνο όταν ΗΠΑ-Βρετανία φοβήθηκαν ότι ο Κόκκινος Στρατός θα νικούσε μόνος του τη Βέρμαχτ και τους συμμάχους της, πολέμησαν 67 γερμανικές μεραρχίες (ημιεπανδρωμένες με τραυματίες, μεσήλικες και παιδιά).

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, η 9 του Μάη θα είναι η μεγαλύτερη ως τώρα Νίκη του Ανθρώπου. Δίπλα στην παρισινή Κομμούνα, δίπλα στην Οκτωβριανή. Και στα ίχνη της θα περπατήσουν εκατομμύρια. Σήμερα στο Ντονμπάς, στη Βενεζουέλα, στη Παλαιστίνη, στη Συρία. Αύριο παντού. Όπου ο Πόλεμος του σύγχρονου ναζισμού υπενθυμίζει ότι το φίδι δεν εκκολάπτεται μόνο από εγκληματικές συμμορίες,  αλλά από τον ιμπεριαλισμό τον ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας