50.000 Βορειοκορεάτες αναχωρούν για Ουκρανία;–Πιονγιάνγκ πήρε πυρηνική τεχνολογία & πυραύλους κρουζ

1683

Για πρώτη φορά Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής, (και μάλιστα πασίγνωστος) αναφέρει πως 50.000 Βορειοκορεάτες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για τα μέτωπα της Ουκρανίας. Διάφορες ρωσικές πηγές μιλούν για μια τεράστια συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας με στόχο την στρατιωτική ενίσχυση της Βόρειας Κορέας ως αντίβαρο στις αμερικανικές κινήσεις με Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Η Πιονγιάνγκ λαμβάνει ήδη ρωσική πυρηνική τεχνολογία και τεχνολογία κατασκευής πυραύλων κρουζ κάτι που έχει γίνει αντιληπτό στην Δύση μέσα από τις τελευταίες εκτοξεύσεις της.

Mάλιστα οι βορειοκορεατικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι ICBM μοιάζουν πλέον εξαιρετικά με τους ρωσικούς Topol!

O γνωστός Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Sladkov ανέφερε:

“Μίλησα με τον Andrey Shyn, τον ηγέτη της οργάνωσης των Βετεράνων του Κορεατικού πολέμου.

Μου είπαν ότι περίπου 50.000 Βορειοκορεάτες των ειδικών δυνάμεων είναι έτοιμοι για αναχώρηση.

Αυτό ακριβώς μου είπε.

Και η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη τόνισε “πως στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας”.

800.000 συμπλήρωσαν αίτηση να καταταγούν εθελοντικά σε μία ημέρα.

Η Κίνα μπορεί να δώσει άδεια επίσης στην Βόρεια Κορέα για την δημιουργία ιδιωτικών στρατιωτικών οργανώσεων με 500.000 άντρες που μπορεί να επιχειρήσουν εδώ”.

Λευκός Οίκος: Συμφώνησαν Ρωσία-Β.Κορέα

Τα «χέρια» φέρεται ότι έδωσαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για την ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών που χρειάζεται η Βόρεια Κορέα με όπλα που χρειάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ συνήψαν σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζον Κίρμπι, υποστήριξε χθες, ότι «ως μέρος αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από 20 είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ».

«Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η Βόρεια Κορέα θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρόσθεσε:

«Έχουμε νέες πληροφορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από την Πιονγκιάνγκ».

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνεται, από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο για τη γεωργία και να λάβει πολλά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής σιτηρών. Μέχρι τώρα, όμως η κατάσταση παραμένει δραματική.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον του Σλοβάκου Ασότ Μκρτίτσεφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει συμφωνίες όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι προμήθευε με όπλα την παραστρατιωτική ομάδα «Wagner» (ιδιωτικό στρατό του Πούτιν) όπως και τους Ρώσους που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

Το BBC υπενθυμίζει ότι, η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα – εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία – που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ελεγχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Δείτε βίντεο και από τις πρόσφατες πυραυλικές εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας

Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν να καταταγούν εθελοντικά στον στρατό!

Περίπου 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η αναφορά σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολουθεί την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ως απάντηση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε τον πύραυλο Hwasong-17 προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Πόσο πιθανό είναι κάποιοι από τους 800.000 να βρεθούν Ουκρανία μέσω PMC; Πολύ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας