48χρονη πέθανε λόγω κλειστού Κέντρου Υγείας και έλλειψης ασθενοφόρου

3482
48χρονη

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή γιατί ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα, νέο ανάλογο περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στη Θεσπρωτία.

Αυτή τη φορά πρόκειται για 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του ότι, λόγω έλλειψης γιατρών, το Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε. Επιπλέον, δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την έγκαιρη μεταφορά της σε άλλο κοντινό Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Τον θάνατο 48χρονης στη Θεσπρωτία φέρνει στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, η γυναίκα έχασε τη ζωή της. Προηγουμένως αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. «Το Κέντρο Υγείας, λόγω έλλειψης ιατρών, εκείνη την ημέρα έκλεισε στις 3 το μεσημέρι. Δεν διαθέτει ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό, καθώς ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (αγροτικός δρόμος με πολλή κίνηση), χρόνος που απεδείχθη μοιραίος».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ)24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών, εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες του μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.

«Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η διευθύντρια οδοντίατρος και τρεις γενικοί ιατροί. Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας κι έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής», σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας