3,8 δισ. δολάρια για το τείχος του αίσχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

271
τείχος

Το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους του αίσχους που θέλει να επεκτείνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στο Κογκρέσο.

Η απόφαση αυτή δείχνει και την τεράστια σημασία που δίνει το αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η εξαθλίωση των οποίων συνδέεται άμεσα με την άγρια εκμετάλλευσή τους από το αμερικανικό μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας